• Hoe frustrerend is het als je na maandenlang geen wedstrijden te hebben gespeeld en eindelijk weer mag voetballen tot de ontdekking komt dat je wedstrijd is afgelast vanwege regenval.

  Het overkwam de afgelopen twee zaterdagen de teams die op onze natuurgrasvelden mochten aantreden. Groot was de frustratie bij de teams en hun fans. Groot ook was de frustratie bij het bestuur. Afgelopen seizoen is met de gemeente hard gewerkt aan een oplossing. Forum Sport huurt de velden namelijk van de gemeente. Het drainage-systeem werd gerepareerd, afwateringsbuizen verhoogd neergelegd, velden geprikt (beluchting) en het pompgemaal beter afgesteld. De opluchting was groot toen de oplossing leek te werken. Er kon weer gevoetbald worden. En toen kwam corona.

   

  Extra groot is de frustratie dat het nu weer mis is en dat terwijl de wedstrijden bij clubs uit de regio wel door kunnen gaan. Waarom dan wel die problemen met onze velden? Het is goed om te weten dat onze velden op het laagste punt liggen van de ons omringende wijken. Al het water uit de directe omgeving komt dus bij ons uit. Zie de foto’s hieronder. Dat betekent echter niet dat we zomaar moeten accepteren dat er dus niet meer gevoetbald kan worden. Het bestuur is met de gemeente in gesprek en hoopt een oplossing voor het probleem te kunnen vinden.

   

  D58F5AB4-919A-4176-A774-BA69E2DA52CC.png0018B99D-9504-458A-982A-DFE653B47350.png

  Ten slotte is het goed om te weten dat de afkeuring van de velden een beslissing van het bestuur is. Het heeft dus geen zin andere vrijwilligers hierop aan te spreken. En neem van ons aan dat het bestuur de velden niet zomaar afkeurt. Ook wij willen uiteraard dat wedstrijden gespeeld worden en teams gewoon lekker kunnen voetballen.

  We hopen op jullie begrip en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

   

  Namens het bestuur,

   

  Jean Nederlof

  Mark van den Honert

  Bron: Bestuur