• Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. Daar hebben we met zijn allen enorm naar uitgekeken! Het zal wel een seizoen worden dat anders dan anders is.

  Het corona-virus waart helaas nog steeds rond en we zullen dus rekening moeten houden met alle regels die het RIVM, de overheid, de gemeente, de KNVB en NOC/NSF hebben opgesteld. Een wirwar van regels die niet altijd eenduidig zijn. Bovendien zijn ze niet voor iedereen even leuk. Toch zullen we ons er allemaal aan moeten houden.

  Het bestuur heeft de belangrijkste regels hieronder samengevat. Lees ze alsjeblieft rustig door.

  Er lopen veel verschillende leeftijdsgroepen op het complex rond die het risico van corona verschillend zullen ervaren. Wat voor de een geen risico vormt, kan dat voor een ander wel vormen. Houd daar rekening mee en houd je alsjeblieft aan de regels. Spreek elkaar ook aan op het naleven van de regels. En respecteer het als mensen je erop wijzen. Gezondheid staat voorop!

  Verder is het zo dat de gemeente van tijd tot tijd zal gaan handhaven. Laten we ook daarom de regels in acht nemen om boetes te voorkomen en ervoor te zorgen dat het complex niet op slot moet.

  Laten we er ondanks alles gewoon een mooi seizoen van maken!

  Namens het bestuur,
  Jean Nederlof (voorzitter)
  Mark van den Honert (vice-voorzitter)

   

  Algemeen
  De volgende RIVM regels blijven onverminderd van kracht. Gebruik je gezonde verstand. Blijf thuis als jij of één van de gezinsleden een van de volgende milde symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft of positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact. Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van het gemeenschappelijke toilet. Schud geen handen. Iedereen eigen bidon of drinken mee. Bij terugkomst uit een land dat als rood of oranje gebied is aangemerkt, 10 dagen quarantaine in acht nemen en niet op de club verschijnen.

   

  Velden, wedstrijden en tribunes
  Voor buitensport geldt een maximum aantal van 250 toeschouwers per veld zonder reservering en gezondheidscheck. Op dagen dat er meer dan 250 toeschouwers voor een wedstrijd worden verwacht vindt die dag reservering, placering en registratie plaats voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD.

  Trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers zullen ook in de dug-out 1,5 meter afstand in acht moeten nemen. Bij uitzondering is het door de KNVB toegestaan dat teamofficials en wisselspelers plaatsnemen naast de dug-out en buiten de instructiezone in de richting van de hoekvlag bijvoorbeeld door het gebruik van stoelen.

  PHOTO-2020-08-27-15-38-15.jpg

  Voor toeschouwers geldt de 1,5 meter afstand. Ook op de tribunes; hiertoe is markering aangebracht. Zitten kan op de daartoe aangebrachte streep. Spreekkoren aanheffen of zingen en schreeuwen bij wedstrijden is niet toegestaan in groepsverband.

  PHOTO-2020-08-27-15-33-49.jpg

   

  Kleedkamers
  Er wordt éénrichtingsverkeer in de kleedkamergang ingericht. De kleedkamers worden tijdens trainingen beperkt gebruikt. Op wedstrijddagen zijn er kleedkamers beschikbaar voor Forum Sport 1, Forum Sport 2, O23 en Dames 1 en voor seniorenteams die daarvoor wekelijks worden ingedeeld. Ieder team deelt één kleedkamer en gaat daar per shift van maximaal 6 (of 8: KK1 en KK2) personen in. De 1,5 meter wordt hierbij in acht genomen. Datzelfde geldt voor de tegenstanders van deze teams. Andere teams van Forum Sport en bezoekende clubs dus thuis omkleden. Voor de jeugd betekent dat dus dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de kleedkamers. Omgekleed, in trainingspak, naar het complex komen en na de wedstrijd thuis douchen.

  Verder is het niet toegestaan om na afloop van de wedstrijd bij elkaar in de kleedkamer te zitten en samen nog iets te drinken. Verantwoordelijkheid voor juist gebruik van de kleedkamers ligt bij de teambegeleiding.

  Clubhuis/kantine/terras
  Het clubhuis is open maar onder strikte voorwaarden waarover eerder uitgebreid is gecommuniceerd (zie hier https://forumsport.voetbalassist.nl/1/2508/clubhuis-gaat-weer-open/). Nieuw is dat bij het bestellen je gegevens moeten worden achtergelaten voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Verder is de kantine geen plaats om te schuilen bij regen. Beschikbaarheid van zitplaatsen werkt via placering en tot een maximum van 30 personen. Looplijnen en éénrichtingsverkeer (in- en uitgang) dienen te worden nageleefd. Keuken is beperkt open; binnen bestellen en buiten afhalen. Terras is open onder voorwaarde dat de 1,5 meter in acht wordt genomen en dat iedereen een zitplaats heeft. Dus ook niet staan bij de staantafels. Bij wedstrijden geen alcohol langs de lijn.

  Gebruik bestuurskamer en pupil van de week

  De bestuurskamer zal op wedstrijddagen alleen gebruikt worden voor de ontvangst van officials en tot nader order niet voor de ontvangst van het bestuur van bezoekende clubs en pers. Pupil van de week en man of the match worden direct na afloop van de wedstrijd van het 1e elftal gehuldigd bij de omroepcabine op het hoofdveld.


  Protocollen
  Zoals eerder gecommuniceerd hebben de KNVB en NOC/NSF protocollen opgesteld voor spelers, ouders en toeschouwers, trainers en scheidsrechters. Hieronder vind je ze nogmaals. Lees ze nog eens goed door.

   

  Spelers: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/spelers

  Ouders en toeschouwers: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/ouders-en-toeschouwers

  Trainers: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/trainers

  Scheidsrechters: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/arbitrage