• Het woord Corona kunnen we bijna niet meer horen. Het lijkt wel of de wereld even stop is gezet en zo voelt het ook als we op zaterdag naar het complex kijken. De jongste jeugd mag gelukkig onderling nog wel de wei in, maar geen toeschouwers, geen senioren-wedstrijden en geen biertjes en patatjes.

  En toch, achter de schermen zijn er nog steeds een aantal mensen hard aan het werk voor Forum Sport en blijven goede hoop houden! Daarom willen we deze positiviteit met jullie delen door elke week een leuk interview met iemand uit de club te publiceren.

  Deze week vragen we hem het hemd van het lijf: onze penningmeester!

 • 1.      Zo Richard, vertel eens! Wie is Richard Capllonch?

  Wat een leuke vraag! Ben geboren in de Dominicaanse Republiek (Bouwjaar 1978), als kind van een Dominicaanse vader en een Nederlandse moeder. In juni ’88 (elke voetbalkenner kent dit jaartal) naar Nederland geëmigreerd.Mijn moeder is geboren en getogen in Voorburg. Mijn achternaam heb ik te danken aan mijn Spaanse Opa (Mallorca). Ik heb zelf heel mijn jeugd bij TONEGIDO gevoetbald. Ik heb samen met mijn vrouw 3 kinderen, waarvan er de oudste (12 jaar) voetbalt bij FS. In het dagelijks leven heb ik een Financieel kantoor Status Finance gevestigd op de Parkweg in Voorburg.

  2.      Momenteel bekleed je de rol van penningmeester binnen Forum Sport, hoe ben je zo verbonden geraakt met Forum Sport?

  Ik woonde tegenover FS en mijn oudste zoon wilde op voetbal. Dat was 6 jaar geleden. Toen ben ik begonnen als coach op de zaterdag van het elftal van mijn zoon. Dat heb ik 2 jaar gedaan, daarna werd ik bord en kledingsponsor binnen FS. Binnen FS zagen ze zo veel voetbal talent dat ze me gevraagd hebben voor een administratieve functie….dus ver weg van het veld en werd ik Penningmeester. Sinds dit seizoen ben ik ook te bewonderen als trainer op de woensdagavond. Doordat je verschillende functies en activiteiten hebt gedaan binnen de club begin je meer enthousiaste mensen kennen en dan wordt het ook leuk om wat voor de club te doen samen met hen.

  3.      En als je één voetbalkwaliteit van jezelf moet kiezen, wat zou dit dan zijn?

  Als ik heel eerlijk ben…daar kan ik uren over doorpraten, wellicht leuk omdat de volgende keer te doen speciaal voor onze leden. Ik weet niet zo 1,2,3 welke ik moet kiezen, maar als je zo aandringt dan is het toch mijn fysieke kracht en doorzettingsvermogen. Ik werd als speler ten onrechte bestempeld als schopper. Ik zie het meer als een verdediger die heel enthousiast was om de bal te veroveren….Het doel heiligt de middelen zeggen ze weleens. Ik mocht toch op mijn 17de mijn debuut maken bij TONEGIDO 1, dus het werd wel gewaardeerd.

  4.      Momenteel zitten we natuurlijk in een lockdown en zijn we als club grotendeels gesloten. Hoe heb je als penningmeester dat ervaren?

  Om in voetbaltermen te spreken….Dat voelt hetzelfde als in een belangrijke wedstrijd binnen een kwartier een rode kaart krijgen. Dat betekent dat het heel moeilijk wordt en heel hard werken voor een goede prestatie. Dat hebben we ook gedaan, heel hard werken en denken hoe kunnen we de club draaiende houden in deze financieel lastige tijden voor een verenging. Dat is vorig seizoen, naar omstandigheden, goed gelukt, door de inzet van onze vrijwilligers, verenigingmanagers en alle bestuursleden. Dit seizoen is nog uitdagender met nieuwe perikelen….It’s to early to declare victory, maar ben positief met de stappen die we momenteel maken.  

  5.      Wat is je allerleukste moment binnen Forum Sport? En zijn er ook minder leuke momenten?

  Naast de Evenementen (Nieuwjaarsborrel en Familiedag) op FS, is dat natuurlijk het moment dat je zoon pupil van de week mag zijn. Minder is natuurlijk onze huidige situatie met COVID-19, dat de kantine dicht is en ouders en toeschouwers niet welkom zijn.

  6.      Hoe zie jij Forum Sport over 10 jaar?

  Als een mooie warme club met een modern complex die voldoet aan de faciliteiten van die tijd! En niet te vergeten financieel gezond! Er wordt momenteel ook hard aan gewerkt, achter de schermen, om de fundamenten goed te krijgen voor nu en in de toekomst.

  7.      Naar welk team binnen Forum Sport kijk je het liefst?

  Dat verschilt per jaar. Ik heb elk jaar een nieuw team😉, maar op dit moment is dat JO13-3 en als ik tijd heb dan kijk ik graag naar FS 1 of 2 om te zien of dat het uitstervende ras van hele enthousiaste spelers zijn die de bal willen veroveren.

  8.      Oké, we sluiten af met een paar keuzes: samen met bestuurslid Melanie naar een wedstrijd van Ajax of samen met bestuurslid Erik naar een wedstrijd van Feyenoord?

  Dat is een hele makkelijke vraag voor mij. Ik zou met allebei de afspraak maken en op het moment dat de wedstrijd er is, dan bel ik af. Het staat momenteel niet hoog op mijn bucket list om in die stadions naar een wedstrijd te kijken. Overigens ben ik in beide mooie stadions geweest, ik kan me niet heel veel van herinneren want ik viel na 5 minuten in slaap. Als ze zin hebben dan kunnen zij met mij mee naar de Voetbalhoofdstad van Nederland…Eindhoven!

  9.      Kunnen we je op zaterdag blijer maken met een ijskoud biertje of een AA’tje?

  Ik ben een financiële man die graag zijn begroting haalt…dus met een ijskoud biertje, want daar zit meer marge op en veel minder suikers.

  10.  Liever een uit-wedstrijd op een gunstig tijdstip of een thuis-wedstrijd om 8 uur ’s ochtends?

  Eitje….thuis-wedstrijd. Bij FS kom ik veel meer bekenden tegen en vaak ook Melanie en Erik…dan kan ik vragen of hun clubs nog actief zijn in de Eredivisie 😉.
   
  Dank je wel voor het interview Richard! We zijn er snel weer met “De 10 Forum Sport vragen aan..”