• HET ZIJN BARRE TIJDEN
   
  En het wordt best lastig om een column toch weer voetbalgerelateerd te maken, maar dat gaat lukken, let maar op. Want na maanden van absentie heb ik mij verlustigd aan  een voetbalwedstrijd in Voorburg, terwijl mijn vrouwtje al bridgend in Leidschendam druk was, gesponsord door The Lions en uitermate goed verzorgd. Zo ook in de bestuurskamer van Forum Sport, alwaar Dineke de scepter zwaait en wij op speaking terms zijn over staaroperaties, samen met Arie Quartel, ook een ervaringsdeskundige. Dineke: niet bang zijn en alle succes op 10 oktober. Volgende keer zie je ons glashelder en kleurrijk! In ieder geval weer een perfect arbitraal trio gezien, o.l.v. arbiter Anne Greveling. Stabiel, evenwichtig, overwicht, goed bij de les, prima in voordeel en een lucky winner FS dat zeer kort voor tijd de winnende 3-2 produceerde. Vreugde bij FS en barre tijdelijke tijden voor Nootdorp, dat een gelijkwaardig elftal had. De pupil van de week (Benjamin Lemckert, vergezeld door zijn ouders) werd door Frans Smits in het zonnetje gezet, waar Joost de Bock het arbitrale trio voorzag van een Voorburgs biertje. Kees Wenneker was fietsend van SVC08 naar FS gekomen en zat naast Aad van den Hout (die ook een vlotte en mooie pen heeft); Aad vroeg mij eigenlijk min of meer om weer eens een column te schrijven. Nou, Aad, hier is hij  dan…….  
   
  Zo’n ouderwetse bestuurstafel met luie stoelen noopt je tot reflectie, iets wat wij na afloop veelvuldig plegen en tot fraaie opmerkingen kan leiden. Voorbeeld “gefeliciteerd met de overwinning”. "Ja, dat is fijn. maar ik was al tevreden met een gelijkspel”. Ik ook, maar de finish was spectaculair, terwijl we langs de lijn uitvoerig de tariefsverhogingen van de energiebedrijven bespraken die kennelijk onafwendbaar zijn (zo ervaarde ik zelf ook) en de de portemonnee aantasten in volume en gewicht; daarmee in de pas lopend de bankrekeningen. Over barre tijden gesproken, met inflatiecijfers die we jarenlang niet meer hebben meegemaakt en een toekomst met ruzie in het oosten die niet veel goeds belooft. En dan een vereniging - lees bedrijf - “aan de praat houden”, dat is geen sinecure.
   
  De stop op douchen, de verwarming omlaag, (nog) geen rente op je banksaldo en vechten voor loonsverhogingen. Ook mijn eigen categorie is vaak de dupe van allerlei maatregelen, die het inkomen beperken en de uitgaven als een probleem doen ervaren. Hoe gezellig en ontspannend is het dan om in goed gezelschap te genieten van het leven, met een beetje het gevoel van “laissez faire” ofwel “laat maar zo”. Nou nee, dus niet. Het moet beter, anders en daar draagt een parlement met talrijke splintergroeperingen  bepaald niet aan bij. Leiding - zo schreef ik al jaren geleden - is een besmet woord. Het wordt niet meer geaccepteerd en het oproer kraait, over de gehele wereld. Toch draaien we gewoon door met onze bezigheden, positief als wij zijn ingesteld, mede op grond van eerdere ervaringen toen de hypotheekrente ook “gewoon” 12% was……. Zet maar voor 30 jaar vast, adviseerden wij toen. Me Hoela! Het leven (en de beurs) is volatiel en steeds heftiger. Zo ook de voetbalcompetities, waarin ADO Den Haag helaas (nog) niet excelleert. Komt wel en ook jouw kluppie hoor.
   
  Totus mundus agit histrionem en het is (nog) geen Bokkenzang. Blijf lachen en geniet!