• “That’s different cook” zou een befaamd trainer hebben gezegd na de tweede nederlaag in successie voor Forum Sport 3. Toch werd er weer niet heel slecht gespeeld en deden de invallers van Forum Sport 7 zeker niet onder voor de spelers van het 3e. Helaas voor ons spelen ze al lang met vrienden onder elkaar en dan is het lastig om over te stappen. Zo zit er door alle team binnen Forum Sport veel talent die zou misstaan in het 3e of hoger. Dat hebben we zaterdag wel weer gezien.

  Sporting Leiden is een goed voetballende ploeg die waarschijnlijk allemaal hoog hebben gespeeld en nu als het St Pauli van Leiden al jaren samen spelen waarbij veel gezocht wordt naar de sterke lange spits die het onze verdediging erg moeilijk maakte en ook twee keer wist te scoren.

  In de 8e minuut draaide Jesper goedwerkende en zette 2 spelers op het verkeerde been en kon alleen op de 16 meter af maar zijn schot met links was niet krachtig genoeg. Een schot van hem iets later vanuit de tweede lijn was wel strak, maar werd goed gepakt door de keeper.
  In de 17e is het dan toch 0-1. Uit een voorzet wordt de bal niet goed verwerkt en kan de spits de bal er met een duik inkoppen.

  In de 24e minuut maakt een speler van FS 7 gelijk. Uit een voorzet van de opgekomen Ruben schiet hij de bal met een prachtige volley binnen.
  In de 27e een goede redding van keeper Bhor die de bal voor de voeten van  doorgebroken speler weg wist te halen. In de 32e een goede splijtende pass om de speler van het 7e, maar helaas naast.
  In de 39e minuut krijgt Paul S. de bal aangespeeld in het strafschopgebied en na een paar kapbewegingen werd zijn schot nog net gekeerd. In de scrimmage die daar op volgde kwam de bal op de hand van een tegenstander en gaf de weer goed leidden scheidsrechter van den Akker een strafschop toe die Coen benutte, 2-1. Ondanks dat het leek dat Forum Sport sterker werd en onder de druk van Sporting Leiden uit te zijn gekomen scoorde de spits van Leiden de 2-2 nadat Rik en Bhor tegen elkaar waren gebotst, waarbij Rik dizzy het veld af moest.

  Na de rust verder een gelijk opgaande strijd waarbij beiden ploegen niet echt meer voor gevaar konden zorgen. Wel wist Sporting Leiden in de 75e minuut de 2-3 te maken. Door een verkeerde inschatting in de verdediging kon een speler van Leiden net eerder de bal bereiken en deze spelen op een volledig vrijstaande medespelers, die netjes de bal achter Bhor schoot.

  Door twee verliezen op rij is Forum Sport 3 uitgeschakeld voor de beker en wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen DWO, dat verrassend wist te winnen van FC Oegstgeest. Een wedstrijd om de eer, en om verder te leren.
   

  Met vriendelijke groet,
  René Oudshoorn