• Net zoals vorig jaar was de wedstrijd Forum Sport 3 tegen Forum Sport 5 een leuke wedstrijd die niet had misstaand als voorwedstrijd voor Forum Sport 1 tegen RKAVV 1.

  Op veld 1 werd om 12:00 uur afgetrapt tussen het team van trainer Rewien en trainer Hans, o.l.v. scheidsrechter Jaap van den Akker.

  Opdat de prestaties van het 3e niet onopgemerkt zijn gebleven en er spelers afgelopen seizoen dusdanig zijn gegroet, zij vijf spelers van vorig seizoen rijp gevonden voor de “echte”  selecties. Drie spelers zijn toegevoegd aan het 2e en twee spelers aan O23. Omdat er nog mensen met vakantie zijn en er heel veel blessures zijn bij 1,2 en O23, moest Forum Sport 3 gaan “shoppen”  bij de overige teams om toch compleet aan de start te komen. Michiel,Tim en Oscar wilde wel mee doen en hebben dit ook zeer goed gedaan, dank nog daarvoor! Ook oud Forum Sport lid Sander Althuis was benaderd en speelde ook een zeer verdienstelijke wedstrijd.

  Het eerste gevaar kwam van het 5e. Een goede voorzet van rechts over alles heen werd door de opkomende Yannick net naast gekopt en even later moest Rik met een uiterste sliding ingrijpen om de doorgebroken snelle rechtsbuiten van het scoren af te houden.

  Uit een voorzet van de veel opkomende nieuwe aanvoerder Ruben schoot MIchiel goed in maar de de keeper wist gestrekt te redden.

  In de 32e minuut had het 5e eigenlijk op voorsprong moeten komen; Rik werd goed gepasseerd door de Boris en die speelde de bal breed op de instormende Thomas die de bal zo in het lege goal kon schieten, maar hij kwam niet goed uit met zijn stappen en schoot de bal in handen van Menno.

  De tweede helft was wel te zien dat Forum Sport 3 al weer volop aan het trainen was. Het ging allemaal wat moeizamer bij het 5e waardoor ze het 3e meer aan voetballen lieten toekomen. Dat resulteerde al snel in de 1-0 voor Forum Sport 3. Ruben (3e) werd door Ruben (5e) ten val gebracht in het strafschot gebied en Coen verzilverde de toegekende strafschop feilloos.

  Daarna werd Coen goed de diepte ingestuurd op links en zijn strakke voorzet kon Paul netjes binnenschieten 2-0. Ondanks dat het 5e het conditioneel moeilijk hadden, maakt ze toch de 2-1. Uit een voorzet van links liet Thomas deze kans niet onbenut en schoot hij de bal hard achter Bhor.

  Een goede pass van Hidde op Coen, die direct voor schoot op de vrijstaande Paul werd het 3-1 en de mooiste goal van de wedstrijd kwam van de twee gastspelers, MIchiel en Tim; een mooie pass tussendoor van Michiel zette Tim vrij voor de keeper en die liet hij geen kans, 4-1.

  In de slotseconde kopte het 5e nog de 4-2 in, wat dan ook de eindstand bepaalde.

  Daarna was het voor 5 spelers van het 3e snel omkleden om bij het tweede aan te sluiten. Een goede zaak dat dit zo kan.

   

  René Oudshoorn