• Forum Sport blijft winnen en plaatst zich voor halve finale Sir Winston Haaglanden Cup

  15 mei 2024 Beheerder
 • Na een feestelijk weekend waarin Forum Sport het kampioenschap in de 1e klasse kon vieren moest er dinsdagavond aangetreden worden tegen 4e divisionist HBS. Na de ontlading van afgelopen zaterdag was het afwachten hoe de ploeg van trainer Bas Steffens zou presteren.

  Voor HBS is er nog volop spanning in de 4e divisie. Het team van trainer Ekrem Kaya is nog niet geheel veilig en moet nog volop aan de bak.

  .De wedstrijd begon wat aarzelend maar na verloop van tijd nam HBS het initiatief. Met de uiterst behendige spelers Noa Abid en Luca van Leeuwen moest de verdediging van Forum Sport alle zeilen bijzetten. Ook keeper Bas Tanis moest een paar keer handelend optreden. Dat deed hij goed en daarbij had hij ook de hulp van de paal.

  Ook werden een paar grote kansen door onzuiver afronden om zeep geholpen.

  Het wachten was op de 1-0 maar het doelpunt viel. aan de andere kant. Vanaf de rechter kant, op zo’n 35 meter afstand van de gaol schoot Haitam el Marid op goal. De bal ging over de HBS doelman in de verre hoek. Mooie goal

  Met 0-1 werd ook gerust.

  De tweede helft met een verfrissende regenbui boven Kraeyenhout was wat meer in evenwicht dan de 1e helft> Forum Sport combineerde beter al was het toch eerder wachten op de 1-1 dan de 0-2.

  HBS scoorde niet niet en naarmate de tijd verstreek ging Forum Sport steeds meer in de verdedigende modus. Met veel strijd werden de persoonlijke duels uitgevochten.

  Het was al in de blessuretijd toen de snelle Forum Sport spits Jerone Goodett uit een counter de bal binnenschoot: 0-2

  Forum Sport won de wedstrijd en mag zich opmaken voor de halve finale tegen sv Scheveningen (2e divisie). Opnieuw een prima resultaat voor de gretige selectie van Forum Sport. Ze flikten het opnieuw om te presteren als het moet!

  Deze halve finale wedstrijd voor de Sir Winston Haaglanden Cup zal gespeeld worden op sportpark ’t Loo, de thuisbasis van Forum Sport.

  De juiste datum en tijd worden nog bekend gemaakt.

  Maar eerst gaan HBS en Forum Sport zich opmaken voor het slot van de competitie. HBS speelt op 18 mei thuis tegen Zwaluwen V. (en Forum Sport gaat die dag op bezoek bij Wippolder 14.30 uur).

   

  Jean Nederlof