• Het was een bijzondere ambiance bij AFC Amsterdam. Een complex dat volledig gerenoveerd wordt en niet de vertrouwde supporters van Forum Sport langs het veld.
  De contouren van het nieuwe complex zijn al zichtbaar aan de Boelelaan in Amsterdam en het wordt heel mooi.
  Maar nu was het nog wat ongezellig, al werd er al wel gespeeld op het nieuwe hoofdveld waarbij de tribune, onderdeel van het nieuwe clubgebouw, toegankelijk was.

  De spelers van Forum Sport hadden er gelukkig geen last van.
  De 1e helft was een tactisch schaakspel. Het jonge elftal van Forum Sport met vandaag twee 17 jarigen in de basis, speelde onbevangen.
  ARC heeft een stabiel elftal met een sterk middenveld. Zodra Forum Sport balverlies leed kwamen de Amsterdammers er heel snel uit.
  De wedstrijd bleef in evenwicht en was, met die twee verschiilende speelstijlen, erg aantrekkelijk voor de aanwezige toeschouwers.
  In de 30e minuut was het Nychel L’Ami die met een vrije trap de keeper van ARC tot een knappe redding dwong. Het harde schot met stuit vlak voor het doel was lastig.
  ARC was het combinatievoetbal van Forum Sport soms zat en maakte een aantal onnodige, vervelende overtredingen.
  In de 37e minuut scoorde ARC. Een lange bal van achteruit werd door de Forum Sport verdediging niet goed ingeschat.
  Zodoende kreeg Dino Janssen de bal op een presenteerblaadje en passeerde Forum Sport doelman Justin van Look in de korte hoek. 1-0.
  Een paar minuten later was het alweer 1-1. Nychel L’Ami speelde de bal hoog voor het doel en spits Luuk Goedbloed kopte de bal over de doelman van AFC.
  Bijna vlak voor rust de 2-1, Luuk Goedbloed werd in de diepte vrijgespeeld. Liep alleen op de doelman af maar die wist de bal van zijn schoen te plukken.

  Na rust was het opnieuw een tactisch spel maar werd het wel duidelijk dat ARC meer 1e klasse ervaring in het elftal had.
  ARC kreeg wat meer vat op het spel van Forum Sport . Waren meer in balbezit en in de duels fysiek wat sterker.
  In de 68e minuut de 2-1 voor ARC. Tom van den Brink schoot een afvallende bal hard in.
  Forum Sport probeerde de laatste 20 minuten nog te forceren. Trainer Dennis den Turk wisselde Kursat Babamoglu voor Pjer Bom en later maakte Senan Penders zijn debuut in het 1e elftal als vervanger van Gino Bergwerff.
  Vlak voor tijd leek het te lukken. Een kopbal van -opnieuw- Luuk Goedbloed ging een paar centimeter aan de verkeerde kant van de paal net naast.
  Forum Sport speelde een goede wedstrijd maar kwam met het jonge elftal net iets tekort tegen het ervaren AFC.

  Jean Nederlof