• Nadat 2 competitieduels door tegenstanders vanwege Corona werden afgezegd was het de vraag hoe Forum Sport na zo’n extra voetbalstop aan de start zou verschijnen.

  Het doet wel wat met je wedstrijdritme, terwijl Forum Sport tot en met het uitduel tegen HEDW in een positieve flow zat. Er werd zelfs gekeken naar de mogelijkheden in de 2e periode.

  De inhaalwedstrijd tegen BOL was dan ook van groot belang. Winst zou de kansen vergroten.

  Trainer Dennis den Turk miste Gijs Hebing en Luuk Goedbloed vanwege blessures. Martijn Brummer en Sven Koppenol waren de vervangers.  Het beeld van de wedstrijd was in beide helften hetzelfde. Forum Sport had een veldoverwicht, BOL speelde vanuit een sterke defensie op de counter.

  Forum Spot creëerde veel kansen/mogelijkheden maar zag ook BOL een paar keer gevaarlijk uitbreken.

  De grootste kansen voor Forum Sport waren voor Edoardo Saurwalt en Haitam el Marid.

  Bol was heel gevaarlijk in de 23e minuut toen Alex van Enoo de bal voorlangs net naast het doel van keeper Justin van Look schoot. Een paar minuten later werd de Forum Sport doelman geholpen door de paal na een hard schot van een van de BOL voorwaartsen.

  Passing en veldspel bij Forum Sport was niet goed. Te gehaast, slordig en veel de lange bal. BOL speelde zuinig, slim en benutte de snelheid van de spitsen met counters.

  Na rust, zoals vermeld, eenzelfde spelbeeld.

  BOL had al een paar keer via snel aanvalsspel over de flanken de verdediging van Forum Sport verrast. In de 52e minuut was het raak.

  Daniel Vos schoot de bal subtiel langs doelman Justin van Look.

  Irritatie en ongeloof bij de spelers van Forum Sport. Er werd zo mogelijk een extra schepje energie in de wedstrijd gegooid en men ging vol in de aanval.

  Sven Koppenol werd vervangen door de weer van een blessure herstelde Pjer Bom.

  Maar het lukte niet om de gelijkmaker te maken. Ook al was Pjer Bom er met een keihard schot, dat via het hoofd van een verdediger naast ging, dichtbij.

  BOL speelde slim countervoetbal en kreeg na een overtreding binnen de 16 van Jacco Scholten een penalty. In de voorafgaande actie was er een overtreding op Jacco gemaakt die door de overigens goed fluitende scheidsrechter hans Spaans werd weggewuifd.

  Justin van Look stopte de penalty en voorkwam daarmee dat de wedstrijd op slot werd gegooid.

  Centrale verdediger Sebastiaan van Beek werd in de 74e minuut vervangen door Pieter Blank en Forum Sport zette het slotoffensief in.

  En dan zit het niet mee. Een paar goede reddingen van keeper Melvin Habets en wat pech zorgden ervoor dat de mannen van BOL met drie punten de reis terug naar Broek op Langedijk konden maken.

  Forum Sport bleef achter met een kater.

  Maar die kan worden weggespoeld als aanstaande zaterdag regiogenoot Honselersdijk op bezoek komt.  Jean Nederlof