• Nadat Forum Sport vorige week ruim had gewonnen van Wateringse Veld – Kranenburg was het verzekerd van een plek in de volgende ronde van de beker.

  Voor Forum Sport stond er dan ook geen druk op de wedstrijd tegen Wilhelmus. Misschien alleen de wil om te winnen in de stadsderby.

  Het aantal geblesseerde spelers bij Forum Sport is groot. Afgelopen week sloot ook Jordy de Wit aan bij de spelers aan de kant met een vrij ernstige blessure. Hij zal geruime tijd niet kunnen spelen.

   Forum Sport speelde derhalve met veel invallers en dat was te zien in het veld. Het combinatiespel was minder dan wat we gewend zijn. De vaste patronen zaten er (logisch) niet in.

   

  Doet niets af aan het frisse voetbal van Wilhelmus. Zij speelden met volle inzet en het zag er beter uit dan een tweetal weken geleden toen Forum Sport in de voorbereiding nog ruim wist te winnen.

  De 1e helft was Wilhelmus de betere ploeg en verdiende het om op voorsprong te komen. Met soms bijzondere reddingen van de verdedigers van Forum Sport werd dat voorkomen.

  De rust werd met 0-0 bereikt.

   

  In de 2e helft begon met een wat scherper Forum Sport. De wedstrijd was meer in evenwicht. Kansen aan beide kanten. De uitblinker aan Wilhelmus kant, Nick Hendrikse, kreeg het in de 20e minuut op zijn heupen en wist met twee fraaie individuele acties ook twee keer te scoren.

   

  Voor Forum Sport was de 2-0 achterstand het sein om volop in de aanval te gaan.

  Achterin  een op een en veel opportunisme in het spel. Wilhelmus werd teruggedrukt en kon slechts verdedigen

  Op een voorzet van Lorenzo Seymonson scoorde Luuk Goedbloed fraai de 2-1.

  Het laatste kwartier was het vooral aan de keeper van Wilhelmus te danken dat het 2-1 bleef.

   

  Voor Forum Sport is het nu zaak zich op te laden voor de 1e competitiewedstrijd volgende week, thuis tegen Honselersdijk!

   

  Jean Nederlof