• Voor aanvang van de wedstrijd vormden de spelers van Forum Sport een erehaag voor WV-HEDW dat afgelopen zaterdag kampioen was geworden in de 1e klasse A.

Zo toonden de mannen van trainer Dennis den Turk respect voor de ploeg uit Amsterdam die met groot verschil al 5 wedstrijden voor het einde van de competitie de titel wisten te pakken.

Hier de opkomst van WV-HDEW

Tijdens de wedstrijd was van dit respect weinig te merken. Forum Sport gaf de kersverse kampioen (dat in haar sterkste opstelling aantrad) goed tegenspel.

WV-HEDW speelt technisch verzorgd voetbal en kan , als ze even terugzakken, razendsnel counteren.

Maar toch, Forum Sport zetter er veel inzet en wilskracht tegenover.

Na 15 minuten krijgt Forum Sport 2 goede mogelijkheden. Een kopbal van linkerspits Edoardo Saurwalt en een schot van de goed spelende Maximilliano do Sacramento Castro.

Ook WV-HEDW kreeg kansen  met een hard schot van Azzouz Ashraf en de supersnelle en behendige Damien de Vegt, maar dan was er de weer

betrouwbare Forum Sport keeper Justin van Look.

Na rust werd het een spannende wedstrijd. Beide ploegen speelden voor de winst.

In de 62e minuut een strafschop voor Forum Sport. Een hard schot van Edoardo Saurwalt werd door een WV-HEDW speler geraakt met de arm-hand.

Zwaar gestraft maar scheidsrechter Vriesenga wist het zeker.

Haitam El Marid miste vanaf de 11 meter.

Een paar minuten later opnieuw een strafschop maar aan de andere kant. Vermeend hands (later vasthouden van een speler….) van linker vleugelverdediger Timo Ploemen betekende penalty en….rode kaart.

Veel commotie op het veld en vanaf de bank. Scheidsrechter Vriesenga wilde even afkoelen, spelers bleven op het veld.

Na 10 minuten werd het spel hervat en Damien de Vegt benutte de strafschop.

Forum Sport moest met 10 man verder met nog 30 minuten te spelen en een 1-0 achterstand.

Het is dan ook superknap, en het toont veel karakter, als je als tiental dan toch nog gelijk weet te spelen.

Een prachtig kopdoelpunt van Edoardo Saurwalt, op aangeven van Nychel L’ Ami zorgde voor de 1-1.

Forum Sport speelde goed en scoorde zowaar nog bijna de 2-1, maar de kopbal van spits Luuk Goedbloed miste precisie.

Opnieuw gelijk tegen WV-HEDW. Forum Sport is de enige ploeg dit seizoen waar de kampioen niet van wist te winnen.

Een goede opsteker voor het duel a.s. zaterdag in en tegen Nootdorp!