• De wedstrijden tussen Forum Sport en Nootdorp kenmerken zich altijd door veel strijd en passie. Daarbij moet opgemerkt worden dat de laatste jaren Nootdorp vaak de winnende partij was.

De competitiestart was voor Nootdorp positief begonnen, een 3-2 winst op DSO terwijl Forum Sport een valse start had tegen het verrassend sterke Wippolder. Een verliespartij met 2-0.

Zou Forum Sport zich herstellen van de teleurstellende wedstrijd vorige week of pakt Nootdorp opnieuw 3 punten.

Het was gezellig druk op sportpark ’t Loo en de weersomstandigheden waren prima.De start van de wedstrijd was spectaculair. Al na 2 minuten was het Joey van Maaren die namens Nootdorp vanaf rechts hard uithaalde en de bal in de korte hoek achter Forum Sport keeper Petter van Pruijssen schoot

Een echte wake up call voor de Voorburgers die een paar minuten later opnieuw de bal achter de doellijn zagen gaan maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Forum Sport herpakte zich en nam het initiatief. Goede aanvalsopbouw, hoge balsnelheid en veel balbezit. Forum Sport drong aan en een doelpunt kon niet uitblijven.

In de 22e minuut was het Jacco Scholten (vandaag linkervleugelverdediger) die vanuit de achterhoede naar voren opstoomde, twee Nootdorpers passeerde en spits Sven Koppenol in stelling bracht.

Sven schoot zuiver in en doelman Michael de Leeuw van Nootdorp was kansloos: 1-1.

Forum Sport wilde meer en met de wind schuin in de rug kreeg het nog een paar kansen. Het was in de 29e minuut opnieuw Sven Koppenol die alleen op doelman de Leeuw afging maar dit keer zijn schot naast het doel zag gaan.

Nootdorp bleef gevaarlijk in de counters en het was dan ook Nootdorp met het laatste woord in de 1e helft. Een doorbraak op links, zwak verdedigen aan Forum Sport kant en Schwendel Cijntje was attent en schoot hard binnen.

Ruststand 1-2.

Na rust een wedstrijd die redelijk in evenwicht was. Opvallend wel dat Forum Sport ook nadat het de 2e keer op achterstand was gekomen karakter toonde en een tandje bij zette.

In de 54e minuut kwam Forum Sport op gelijke hoogte. Na goed voorbereidend werk van Haitam el Marid was het de sterk spelende Hayden Bergen die de bal binnen schoot: 2-2.

Vanaf dat moment wast het een open wedstrijd met kansen voor beide elftallen. Ook twee teams die wilden winnen.

Beide doelmannen werden op de proef gesteld en bewezen met een aantal reddingen hun waarde.

Aan Forum Sport kant een aantal wissels.

Toch bleef het tot aan de 90e minuut gelijk. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Nootdorp een enorme kans maar de bal ging net voorlangs.

In de tegenaanval was het een van de ingebrachte wisselspelers – Lucius Gyamfi – die in de 93e minuut de 3-2 kon binnenschieten.

Grote vreugde aan Forum Sport kant. Voor Nootdorp een zure nederlaag.

Komende week gaat Forum Sport op bezoek bij UVS in Leiden en ontvangt Nootdorp Honselersdijk!