• Vandaag opnieuw een regionale derby op sportpark ’t Loo in Voorburg. Forum Sport tegen Voorschoten’97. Beide ploegen zitten de top drie in deze 1e klasse A op de hielen.

  Forum Sport begon de wedstrijd met een competitiepunt meer dan Voorschoten ’97.

  Trainer Bas Steffens van Forum Sport had twee wijzigingen in de basis elf t.o.v. vorige week. Luuk Goedbloed en Giovanni Qureshi namen de plek in van Justin van Otterlo en Marc du Chatinier.

  Bij Voorschoten stond keeper Alessandro Kwant onder de lat i.p.v. Stephan van der Niet.

  Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen en dat was vanaf het begin goed te zien. Er werd fel gestreden voor elke bal.

  Forum Sport was in het begin wat sterker en nadat eerst spits Luuk Goedbloed met een kopbal Voorschoten keeper Alessandro Kwant had getest was het in de 13e minuut Martijn Brummer die bij de 2e paal een voorzet van rechts wist binnen te tikken: 1-0.

  Voorschoten kwam beter in de wedstrijd en vlak voor rust was het de Forum Sport goalie Petter van Pruijssen die handelend moest optreden bij een gevaarlijke vrije trap van aanvoerder Jim van der Krogt van Voorschoten ’97.

  Aan Forum Sport kant bleven Gijs Hebing en de licht geblesseerde Luuk Goedbloed na rust aan de kant. Voor hen in de plaats Marc du Chatinier en Edoardo Saurwalt.

  In de 53e minuut kwam Voorschoten langszij. Een voorzet vanaf de rechterkant werd hard binnengekopt door spits Thom Wijnalda: 1-1.

  Vanaf dat moment een open wedstrijd. Aan beide kanten hoog baltempo, goed positiespel en aanvallend voetbal.

  In de 56e minuut een steekbal van Haitam el Marid op Hayden Bergen. Een grote kans voor Hayden die niet werd verzilverd.

  Vlak na deze actie moest Hayden het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Storm Kranendonk.