• Forum Sport speelde zaterdag haar 1e bekerwedstrijd uit tegen Neptunus Schiebroek.

Trainer Dennis den Turk moest noodgedwongen een nieuw centraal duo achterin opstellen vanwege afwezigheid van Mike de Graaf (vakantie) en Sebastiaan van Beek (afgehaakt in warming up met blessure).

Gijs Hebing en Jacco Scholten kregen het vertrouwen en hebben dat zeker waargemaakt.

Forum Sport schoot uit de startblokken en het was binnen een minuut raak. Een prachtige aanval over rechts waar Lorenzo Seymonson een voorzet op maat gaf op spits Luuk Goedbloed.

Luuk legde de bal met een kopbal terug op Pjer Bom die keihard uithaalde. Doelman Angelo Spanjaart kon de bal tegenhouden maar uit de rebound was het de opkomende Haitam El Marid die hard en zuiver uithaalde. 0-1

Na deze vroege goal ging Forum Sport met veel energie op zoek naar de 2e goal. En het was dat  Lorenzo Seymonson een aantal keren te weinig oog had voor zijn medespelers, anders was het snel gelukt.

Nu bleef het lang 1-0 al had scheidsrechter Mats Blaak een penalty kunnen geven aan Pjer Bom. Hij werd de diepte ingestuurd door Nychel  L’Ami en op het moment dat hij binnen de 16 meter wilde aanleggen werd hij van acheteren aangetikt.

De scheids vond het geen penalty en zo bleef het 1-0.

Vlak voor rust kreeg Neptunus een goede kans. Een mooi schot van Stefan van Diest werd met enige moeite gekeerd door Forum Sport doelman Justin van Look.

Met invaller Lucius Gyamfi voor Lorenzo Seymonson begon Forum sport de 2e helft hetzelfde als de 1e helft.

Ook nu een snelle goal. In de 47e minuut was het de razendsnelle Pjer Bom die zich knap vrijspeelde en doelman Angelo Spanjaart kansloos liet.

Na deze snelle 2-0 kwam de wedstrijd wat meer in balans. Neptunus gooide er wat extra energie in en was een paar keer dicht bij een doelpunt.

Maar de verdediging van Forum Sport, met het goed spelende centrale duo,  gaf geen doelpunten weg. Een clean sheet!

Haitam probeerde nog van zo’n 45 meter de doelman met een verre lob te verschalken maar dat ging net mis.

Al met al een mooie start van het seizoen mannen!!

Aanstaande zaterdag de 2e bekerronde in de poule UVS – Neptunus en Forum Sport – Delta Sport.