• Het was zaterdag voor zowel sv Den Hoorn als Forum Sport een zeer belangrijk duel. Forum Sport, sinds vorige week trotse koploper in de 1e klasse C. heeft geen goede herinneringen aan eerdere wedstrijden tegen sv Den Hoorn. De laatste 3 confrontaties werden verloren.

  Uiteraard was het de doelstelling deze reeks te doorbreken en met winst terug naar Voorburg te gaan.

  Sv Den Hoorn op haar beurt staat in de gevaren zone en heeft de punten keihard nodig. Vorige week werd er gewonnen uit bij Voorschoten ’97 en dat gaf hoop.

  Prima weersomstandigheden, veel belangstelling en een wedstrijd waar veel op het spel staat. Ziedaar de ingredienten voor het duel van deze zaterdag.

  De wedstrijd was amper 5 minuten oud toen Forum Sport al op 0-1 kwam.  Haitam el Marid stuurde de razendsnelle linkerspits Jerone Goodett de diepte in. Hij nam de bal prima aan, week uit naar rechts, speelde een verdediger uit en haalde van rechts hard uit in de verre hoek. Doelman Erwin van der Windt van Den Hoorn was kansloos. Een prachtig doelpunt.

  Dit gaf Forum Sport veel vertrouwen. Het speelde het vervolg van de 1e helft met veel overmacht. Slechts een keer was het spannend toen een te zachte terugspeelbal van een van de Forum Sport verdedigers door sv Den Hoorn onderschept werd. De bal werd breed gelegd op Nuna Laguna die hard op de paal schoot.

  Forum Sport combineerde goed, was verdedigend heel solide en kreeg ook een grote kans toen Nychel L’Ami vrijgespeeld werd uit een ingestudeerde hoekschop. Zijn schot was niet hard genoeg.

  Na rust probeerde sv Den Hoorn van alles maar Forum Sport gaf geen krimp. Er werd met veel inzet gevoetbald en de meeste duels werden gewonnen. Niet altijd even mooi maar wel “zakelijk voetbal”.

  De solide verdediging werd goed gestuurd door aanvoerder Nychel L’Ami met aan de linkerkant een opvallend sterk optreden van de weer van een langdurige blessure teruggekeerde Giovanni Qureshi.

  In de 62e minuut vergrootte Forum Sport de voorsprong. Via een dubbele een/twee kwam de bal voor de voeten van rechterspits Hayden Bergen die zeer hard binnenschoot: 0-2.

  Een belangrijke treffer voor de Voorburgers. Trainer Bas Steffens bracht een drietal wisselspelers in. Het restant van wedstrijd was Forum Sport de controlerende partij en kwam het niet in de problemen.

  De soeverein leidende scheidsrechter Frank Meeuwenoord liet nog zo’n 6 minuten extra spelen. En in de 5e minuut van de extra speeltijd was het de goed spelende Edoardo Saurwalt (deed het als spits prima, combinerend en kaatsend) die Ruben Gyamfi voor de keeper zette. En die kans wist hij te benutten: 0-3

  Forum Sport nam als koploper door deze winst, alsmede de uitslagen van andere wedstrijden, meer afstand van de concurrentie en staat nu 5 punten los. Zaterdag ontvangt het de nummer twee SKILZZ op sportpark ’t Loo.

  Den Hoorn gaat op bezoek bij TAC’90.

   

  Jean Nederlof