• Forum Sport moest het de 2e bekerwedstrijd opnemen tegen Delta Sport uit Vlaardingen.
  Geen onbekende tegenstander. Forum Sport speelde vele wedstrijden in de competitie tegen deze ploeg.
  Deltasport speelt nu een klasse lager en komt uit in de 2e klasse D.
  De ploeg van trainer Ton Pattinama staat bekend als een fysiek sterke ploeg.
  Het werd dan ook geen makkie voor Forum Sport.
  De eerste helft een weliswaar sterker Forum Sport, maar Deltasport kreeg ook mogelijkheden.
  Een hard schot van Randy Evora in de 12e minuut ging maar net naast het doel van keepr Justin van Look.
  Forum Sport zette wat meer aan en kreeg ook kansen. In de 22e minuut kopte Luuk Goedbloed een hoekschop van Haitam el Marid hard op keeper Elton Evora maar helaas voor Forum Sport aan de verkeerde kant van de paal.
  Op slag van rust speelde Nychel L’Ami Lorenzo Seymonson in de diepte aan maar ook nu net geen doelpunt.
  Na de hervatting was het wel snel raak. Lorenzo Seymonson werd binnen de 16 meter verkeerd verdedigd en scheidsrechter Younes El-Hajouti wees tercht naar de stip.
  Luuk Goedbloed klaarde de klus. 1-0.
  Het duurde tot de 67e minuut voordat Forum Sport de tweede treffer kon optekenen. Na een goede steekbal van Haitam el Marid was het opnieuw Luuk Goedbloed die afrondde.
  Delta Sport gaf zich nog niet gewonnen en het scoorde een paar minuten later bijna de aansluitingstreffer. Christian Fontes de Mello zag zijn strakke schot net over de kruising vliegen.
  De verdediging met het sterke centrale duo Jacco Scholten en Gijs Hebing, keepr Justin van Look en de vleugelverdedigers Orlando Agues Ribeiro en Timo Ploemen bleef overeind.
  Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid.
  De opkomende Jacco Scholten schoot hard op doel. Keeper Elton Evora kon het schot nog wel keren maar uit de rebound was het Luuk Goedbloed die zijn derde treffer kon noteren.
  Een hattrick voor de spits van Forum Sport.
  De laatste 15 minuten werd de sfeer binnen de lijnen wat grimmiger . Dankzij de strak fluitende scheidsrechter werd het eindsignaal zonder vervelende incidenten bereikt.
  Een verdiende overwinning voor Forum Sport.
  De wedstrijd van komende zaterdag tegen UVS uit Leiden is meer voor de statistiek want beide elftallen hebben zich nu al geplaatst voor de volgende ronde.
  Prima kans voor de trainers Dennis den Turk en Marcel L’Ami om het elftal klaar te stomen voor de 1e wedstrijd in de competitie op 25 september tegen Nootdorp.

  Jean Nederlof