• Zaterdag stond het 2e bekerduel van dit seizoen op de agenda. Het in de 2e klasse uitkomende Hillegersberg was de tegenstander,

  De Rotterdamse club was ook twee jaar geleden de bekertegenstander van Forum Sport. Het werd toen, ook in Rotterdam, 1-1.

  Het was extreem warm afgelopen zaterdag en feitelijk was dat de grootste bottleneck voor beide ploegen. Het verdient dan ook een compliment dat beide ploegen, op het kunstgrasveld,  er nog een leuke wedstrijd van wisten te maken.

  Forum Sport was de technisch betere ploeg maar speelde tegen een tegenstander die het de Voorburgers knap lastig maakte.

  Tegenover een aantal goede mogelijkheden voor Forum Sport  (o.a. Pjer Bom, Hayden Bergen) waren er ook een drietal kansen voor Hillegersberg.

  De eerste helft bracht desondanks geen doelpunten.

  Na rust wat meer levendigheid en een wat hoger tempo in de wedstrijd. Hillegersberg kwam in de 65e minuut verrassend op 1-0 door de behendige linksbuiten.

  Forum Sport schrok wakker, verhoogde de druk en draaide binnen 10 minuten de stand om naar 1-2.

  Een verdedigende actie van Hillegersberg waarbij een speler van Hillegersberg de bal hard naar voren wilde schieten ging verkeerd. Hij schoot de bal keihard tegen Hayden Bergen aan. De bal kaatste achter de verbouwereerde doelman van de Rotterdammers.

  Een paar minuten later was het Soufiane Marfouk die vanaf ca. 45 meter de bal achter de Hillegersberg goalie schoot. Een prachtig doelpunt.

  Deze 2-1 was tevens de eindstand. Forum Sport deed wat verwacht werd: winnen. Al was het lastiger dan gedacht.

  Volgende week het laatste bekerduel, thuis tegen de Zwervers uit Capelle aan den IJssel. Bij een gelijkspel of overwinning bekert Forum Sport verder.

   

  Jean Nederlof