• Forum Sport ontving zaterdag ZOB uit Zuid Oost Beemster (Noord Holland).

  ZOB stond met 5 punten op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Forum Sport was de nummer zes na 7 wedstrijden.

  De verwachting was dan ook gerechtvaardigd dat Forum Sport deze wedstrijd zou moeten winnen.  Het liep anders voor de Voorburgers.

  ZOB speelde een spel dat Forum Sport niet zo goed ligt. Vanuit een gesloten verdediging loerend op de counter.

  Een in deze wedstrijd veelal traditionele 4-4-2 opstelling.

  Hierdoor werd Forum Sport gedwongen de bal vaak lang te spelen. En dat was dan weer een makkelijke prooi voor de stabiele verdediging van ZOB met kopsterke spelers.

  In de 3e minuut moest Forum Sport keeper Justin van Look al handelend optreden bij zo’n venijnige counter van ZOB.

  Aan de andere kant probeerde Forum Sport ook zo nu en dan met combinatievoetbal de verdediging van ZOB ui te spelen. Maar dan werd er zonder enige schroom hard ingegrepen.

  Zo kreeg Edoardo Saurwalt regelmatig te maken met hard ingrijpen van ZOB. Drie keer binnen een kwartier evenzovele vrije trappen net buiten de 16 meter. Het vizier van Haitam El Marid en Nychel L’Ami stond niet op scherp. En keeper Danny Been van ZOB keepte een puike wedstrijd.  Na de hervatting was er in de 48e minuut een vervelende overtreding op Haitam el Marid net buiten de zestien meter. Scheidsrechter Roy Labeur trok gedecideerd de rode kaart voor de ZOB verdediger. Forum Sport maakte zich op voor een vrije trap toen de scheidsrechter op advies van de assistent scheidsrechter van ZOB zijn beslissing herriep. El Marid scheen buitenspel te hebben gestaan.

  Na deze beslissing was er veel commotie aan Forum Sport kant en dat leverde drie spelers van Forum Sport een gele kaart op.

  Het duurde wel even voordat de emotie was afgezwakt en het spel van Forum Sport werd er daarna

  niet beter op.

  ZOB beet zich nog meer vast in de wedstrijd en gaf, buiten een gevaarlijke kopbal van Mike de Graaf, geen kansen meer weg.

  Met drie invallers aan Forum Sport kant ( Lucius Gyamfi voor Timo Ploemen, Martijn Brummer voor Orlando Agues Ribeiro en Tim Tetteroo voor Lorenzo Seymonson werd er nog geprobeerd een slotoffensief uit te persen. Maar doordat Forum Sport de laatste 10 minuten met 10 man moest spelen (2x geel voor aanvoerder Mike de Graaf) lukte dat niet echt.  Geen beste wedstrijd van Forum Sport. Te veel spelers hadden vandaag hun dag niet en ZOB weigerde -terecht- Forum Sport te helpen.

  Aanstaande zaterdag gaat Forum Sport op bezoek bij Velo (Wateringen) en ontvangt ZOB het Haagse Die Haghe.