• Een droevig bericht bereikte ons vorige week. Op 78-jarige leeftijd moeten wij afscheid nemen van Henk van Rees.

  Zeer zeker voor de oud sv Voorburg-leden binnen Forum Sport was Henk een bekende verschijning. Vele jaren maakte hij furore als betrouwbare verdediger in een verdediging in het 1ste elftal die maar moeilijk te “ kloppen “ was.

  Ook in later jaren was Henk veelal op zaterdagmiddag aanwezig om de kunsten van de kleinzonen te bewonderen bij Forum Sport.

  Dat gaf dan altijd het nodige commentaar als schrijver dezes even aanschoof om herinneringen uit een gezamenlijk verleden te delen. Ik hoor het hem nog zeggen “ ze zijn te lief voor de tegenstander “ dat deden wij anders!

  Ik mocht dan opmerken. ” Ja, jij ging bij een kopduel voor de goal even snel op de voeten van de tegenstander staan.”  Een grote lach was mijn beloning.

  Het valt niet te ontkennen dat je met Henk veel kon lachen. Een laatste anekdote. Jaren, jaren geleden speelden wij met de sv Voorburg een toernooi in het Limburgse. In de finale tegen een gelegenheidsteam van VVV. We verloren met 14-0!! Terug in Voorburg een afscheidsetentje bij Hotel Centraal aan de Vliet. En daar liep ineens een schildpad door de zaak. Henk had weer iets geregeld!  “ Wij verliezen, die kan oefenen in de Vliet. “

  Wij gaan Henk missen, zoveel is zeker. Maar de herinneringen aan deze mooie man en markante persoonlijkheid zullen altijd blijven.

  De uitvaartplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden.

  Onze oprechte deelneming bij dit verlies gaat uit naar familie en bekenden van Henk.

  Aad van den Hout

  (Mede namens het bestuur van Forum Sport)

  Op de foto. Henk van Rees op de onderste rij vierde van links.