• Afgelopen dinsdag  werden we als vereniging opgeschrikt door het vreselijke nieuws dat ons lid Peter Brummer als gevolg van een hartstilstand op 29 maart jl.  is overleden.

  Peter is slechts 56 jaar oud geworden.

  Peter was een bekend persoon binnen de vereniging. Al vanaf zijn 7e jaar onafgebroken lid van eerst DEVJO en later Forum Sport . Begonnen als welp bij trainster Elly Buis en met spelers om zich heen die net als Peter heel lang bij de club zouden blijven. Spelers van het eerste uur die me te binnen schieten zijn Daniel vd Hoven, Paul Eleveld, Martin Zoon en Ron Quartel. Het eerste seizoen werd Peter met dat welpen team gelijk kampioen. De jaren erna kwamen er nieuwe voetbalvrienden bij zoals Peter Stevelink,, John van Beek, Marcel Habermehl, Casper de Waard, Roger Zonnenberg  en nog vele anderen.

  Het was een leuke groep die ik zelf vanaf het jaar dat ze naar de toenmalige C junioren gingen als jeugdtrainer van DEVJO tot en met de A junioren heb begeleid. Ruim 6 jaar.

  Spelers die er echt voor gingen. Met verschillende kwaliteiten maar vooral een hecht team. Peter had het binnen dat team ontzettend naar zijn zin. Met een enorme inzet en de juiste voetbalmentaliteit stond hij zijn mannetje. Soms bij besprekingen en coaching oogde hij wat afwezig wat hem de bijnaam “dromer” opleverde. 

  Het elftal werd een vriendenclub. Vrienden voor het leven wordt dan wel eens gezegd. Sportief gezien ging het goed. Veel spelers, waaronder Peter, haalden het 1e elftal.

  Privé kwamen de dames in beeld. Vriendschappen, samenwonen, trouwen, veel gezelligheid bij verjaardagen, kinderen. De vriendschap onder de spelers bleef en was oprecht.

  Toen de mannen wat te oud werden voor selectievoetbal gingen een flink aantal van hen spelen in het 3e elftal van Forum Sport. Minder trainen maar op zaterdag wel fanatiek voor de punten. Bijna allemaal oud eerste elftal spelers. Onder leiding van Jan Haring en vaste begeleider Theo Bolleboom ging het perfect. Kampioenschap na kampioenschap werd behaald. Want de techniek was er natuurlijk nog. En na afloop veel gezelligheid. Vooral als er weer eens van een veel jonger elftal werd gewonnen.

  Dit heeft zo’n 10 jaar geduurd. Daarna kwam er het veteranen team. Ook hier weer veel nieuwe gezichten maar allemaal met dezelfde drive. Lekker ballen, veel winnen en veel plezier.

  Peter onderscheidde zich van de anderen door zijn ongelooflijke conditie en zijn loopvermogen. Hij deed daar veel voor en dat oogstte enorm veel respect.

  Zoon Martijn ging in de lijn van zijn vader  Peter ook vanaf de jongste jeugd via alle jeugdselecties naar het 1e elftal van Forum Sport. Een trotse Peter en Caroline volgden dat wekelijks op de voet.

  Mooi dat die gedrevenheid en passie er ook bij Martijn inzit.

  En dan dat vreselijke bericht afgelopen dinsdag. Na een hardloopsessie, op weg naar huis, bijna thuis, werd Peter getroffen door een hartstilstand. Reanimatie op straat en later in de ambulance mocht niet meer baten.

  Een fantastische vader, clubman en sportman werd uit het leven weggerukt.

  De verslagenheid is groot. Het nieuws kwam bij vele leden van Forum Sport hard aan. Je werd er heel stil van. Een voorbeeld lid. Echte clubman.  Bijna 50 jaar lid en dan dit…….Verbijstering. Zo’n sportman!

  Verschrikkelijk voor zijn vrouw Caroline, zijn kinderen: dochter Vivian en zoon Martijn. Maar ook voor zijn ouders, die zeer regelmatig op het Forum Sport complex verschenen, en de overige familie.

  Wij wensen dan ook de familie en vrienden  heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

  Als gevolg van de Corona crisis is de plechtigheid aanstaande dinsdag 6 april 2021 om 14.00 uur in kleine kring. De plechtigheid is online te volgen via: www.live.luxonos.nl/peterbrummer

  Peter was heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een heel bijzonder persoon!!!

   

  Mede namens het bestuur van Forum Sport,

  Jean Nederlof