• Na een gedegen voorbereidend traject, goedkeuring van de ALV van Forum Sport en ontvangst van de benodigde subsidie, is de afgelopen week een start gemaakt met het vervangen van de huidige veldverlichting door LED verlichting.
  De bekabeling in alle palen is vervangen en de lichtarmaturen van Veld 1, 2 en 4 zijn verwijderd. Op ons hoofdveld hebben we de lampen nog laten hangen, zodat indien nodig deze nog gebruikt kunnen worden. Over 2 weken worden de nieuwe LED armaturen opgehangen en aangesloten op alle velden, zodat we bij de start van het nieuwe voetbalseizoen helemaal klaar zijn. 
   
  Goed voor het klimaat en goed voor onze portemonnee, want de energielasten en netwerkkosten dalen aanzienlijk. Uiteraard staat daar tegenover dat we de komende jaren zullen sparen voor vervanging in de toekomst, waardoor de voordelen over de tijd worden uitgesmeerd. Hoe langer en hoe zuiniger we met de verlichting omgaan, des te groter is het voordeel voor de club.
  Bijkomend voordeel van LED verlichting is dat het aan- en uitzetten onmiddellijk gaat. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat de lampen zijn opgewarmd of bang te zijn dat je de lampen niet kan uitdoen omdat er misschien nog iemand na je het veld gebruikt. We rekenen erop dat iedereen bijdraagt aan zo groot mogelijke besparing op onze energielasten. 
   
  Dit is een eerste stap in de vergroening en verduurzaming van Forum Sport, in samenwerking met onze partners van Gemeente Leidschendam-Voorburg, De Groene Club (KNVB) en leverancier LI Sports.
  Heb je zelf ook ervaring in vergroeningstrajecten of denk je graag mee welke initiatieven we nog meer kunnen uitvoeren? Neem dan contact op met Willem Boshouwers