• Interne scouting

  Interne Scouting

  De interne scoutingsstaf van Forum Sport bestaat uit een groep scouts die worden aangestuurd door de Coördinator Interne Scouting. Alle leden van de interne scoutingsstaf hebben voetbaltechnisch inzicht vanuit hun eigen ervaring als speler en/of trainer.

  Waarom interne scouting?

  Het doel van de interne jeugdscouting is om de doorstroming van recreatieve spelers naar selectieteams te bevorderen en de ontwikkeling van recreatieve spelers te blijven volgen. De nadruk ligt op de JO7 t/m JO13, omdat deze groep zowel als gevolg van de overstap van een klein naar een steeds groter veld, als op het fysieke vlak, grote veranderingen doormaakt. Ook komen er door nieuwe aanmeldingen binnen deze leeftijdscategorieën steeds meer nieuwe spelers bij Forum Sport voetballen.

  In de praktijk

  De interne scouts zijn tussen augustus en mei, gedurende het lopende seizoen, op zoek naar talentvolle spelers die de persoonlijkheid, motorische eigenschappen (snelheid en coördinatie), technische vaardigheden en het inzicht bezitten om als selectiespeler te fungeren. Hiervoor bezoeken de interne scouts wekelijks wedstrijden. Gedurende het seizoen worden de recreatieve teams minimaal drie keer bekeken door drie verschillende scouts, waardoor er een algemene indruk verkregen wordt van het team en de spelers in dat team.

  Er wordt niet alleen door de interne scouts, maar ook door de trainers van de diverse selectieteams actief gekeken naar spelers die in de recreatieve teams spelen. Interne scouting gaat een steeds belangrijke onderdeel worden binnen de jeugdopleiding.

  Staf interne scouting

  Coördinator Interne Scouting               Pieter van der Linden
  Scout                                                         Dennis Hagemeijer
  Scout                                                         Ferdi Daleman
  Scout                                                         Ingmar van Kan   
  Scout                                                         Theo van der Walt
  Scout                                                         Tomas Olivier
  Scout                                                         Robert van Kooij
  Scout                                                         Alecci de Booij
  Scout                                                         Daniel Cramer
  Scout                                                         Jorrit Meijer
  Scout                                                         Peter Zweedijk

  Jouw bijdrage
  Voor de interne scoutingsstaf zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste scouts. De werkzaamheden bestaan uit het kijken van wedstrijden op de zaterdagochtend. De scouts worden ondersteund en begeleid vanuit de Coördinator Interne Scouting. Ben je enthousiast en kijk je graag één keer per twee weken een wedstrijd bij de jongste jeugd of wilt u meer informatie over de rol van een interne scout, stuur dan een mail naar internescouting@forumsport.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.