• Het verslag van de vorige wedstrijd eindigde met de vraag of het goede spel van de afgelopen wedstrijden een vervolg zou kunnen krijgen tegen de altijd sterke JO13-1. Immers, dit is een team dat redelijk gelijkwaardig is aan ons team. Eén van de redenen dat de laatste wedstrijden overtuigend door ons werden gewonnen, was de inzet, het kort op de tegenstander zitten en het elkaar goed aanvullen. Om alvast duidelijkheid te scheppen: dit waren precies de wapens waarmee we vandaag werden bestreden. En met succes!

  Eigenlijk heeft de JO13-1 ons geen moment inde wedstrijd laten komen door al direct onze opbouw te ontregelen. De as van het veld was voor hen en zodra een back van ons werd aangespeeld werd deze razendsnel op de huid gezeten, zodat het afspelen van de bal moeilijk werd. En dat verdient gewoon een compliment voor de JO13-1.

  Er werd door diverse spelers van ons heel hard gewerkt en er werd ook voor elkaar waargenomen, maar de overtuiging van de vorige wedstrijden ontbrak gewoon. Het was dan ook geen wonder dat coach Jordy niet tevreden was met het vertonde spel. Natuurlijk is het zo dat wij de sterkhouders Bas en Chris (al na korte tijd spelen) moesten missen en geen ‘vroeg-in-de-ochtend-zijn-we-op-ons-best’ team zijn. En ook houden we niet van spelen bij een heel lage temperatuur. En ook … . Maar dat zijn geen argumenten, want de jonge spelers van de JO13-1 speelden onder exact dezelfde omstandigheden(behalve het missen van de basisspelers) en straalden vanaf het begin meer lef en vechtlust uit. Is dit allemaal dan negatief voor wat betreft ons team? Welnee, want het zijn gelukkig allemaal onderlinge wedstrijden binnen Forum Sport als voorbereiding op een eventueel nog te spelen competitie. En daarbij mogen we blij zijn dat er nog in teamverband een wedstrijd tegen gelijkwaardige tegenstanders kan worden gespeeld! Je zou maar willen badmintonnen terwijl de sporthal gesloten is en het buiten te hard waait. Dan zit je thuis en word je alleen maar lui en dik (weet uw verslaggever uit ervaring).

  Dus maar even een korte terugblik op de inmiddels traditionele clash tussen de JO13-1 en JO14-1.

  Eigenlijk stonden we vrijwel vanaf het begin al onder druk en beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Toch waren we heel alert toen de JO13-1 wilde uitverdedigen. Het was Teun die in de 6e minuut knap achter zijn man vandaan kwam en de bal daarbij onderschepte. Heel mooi gaf hij de bal mee aan Brennan die op eenvoudige wijze de keeper passeerde en de stand op 1-0 in ons voordeel bracht.

  Toch was het voor alle toeschouwers duidelijk dat dit snelle doelpunt geen eenvoudige overwinning zou betekenen. Het spel ging hoofdzakelijk richting ons doel en alle zeilen moesten worden bijgezet om geen tegendoelpunt te krijgen. Dit ging goed tot de 16e minuut toen de JO13-1 een goede dieptepass gaf, waarna de bal vanaf de zijkant werd voorgegeven en de rechtsbuiten de bal achter Dhyan in het doel tikte: 1-1. Hier viel niets op af te dingen en we moesten gewoon aan de bak om weer op voorsprong te kunnen komen.

  En zo geschiede. Een minuut na de gelijkmaker was het weer Teun, die dit maal een goede combinatie met Luka maakte. Helaas ging het afrondende schot van Luka net naast het doel, maar de JO13-1 was gewaarschuwd!

  Helaas was het in de 20e minuut dat er door ons een ronduit grove overtreding op de aanvoerder van de JO13-1 werd gemaakt die daarna niet meer verder kon spelen. Nog voordat de scheidsrechter een rode kaart kon geven, haalde een woedende Jordy de speler uit het veld met de mededeling dat je zo iets niet doet en zeker niet in een oefenwedstrijd tegen de eigen club en tegen een speler die regelmatig bij ons invalt. Er zou vandaag ook niet meer door de betreffende speler gevoetbald worden. En in het kader van de altijd op educatie gerichte trainer/coach nam Jordy nog een maatregel: om zowel de speler als de rest van het team te laten merken wat voor gevolg het maken van een dergelijke nutteloze overtreding voor het team zou hebben, werd er geen vervangende speler in het veld gebracht en moesten het team het verder maar met 10 man zien te rooien… .

  Gebeurde er verder door de JO14-1 nog iets noemenswaardigs in de eerste helft? Jazeker, in de 33e minuut was er weer een mooie aanval van onze kant, waarbij Sjoerd de bal diep op Luka meegaf. Helaas ging ook dit schot net naast en bleef de stand 1-1.

  In de rust gaf Jordy eerst een uitleg aan het team met betrekking tot het waarom van de maatregel om met 10 man verder te spelen. Omdat iedereen aangaf te begrijpen waarom Jordy dit had besloten, zou de tweede helft worden voortgezet met 11 spelers. Daarnaast gaf Jordy aan dat ons spel veel te langzaam was en dat spelers stonden toe te kijken terwijl een medespeler op de huid werd gezeten en de bal niet kwijt kon. Er moest veel duidelijker worden aangegeven wanneer je aanspeelbaar bent en dat diegene dan bij jou de bal kwijt kan. En toen was het al weer tijd voor de tweede helft.

  Ook hier kan uw altijd objectieve verslaggever kort over zijn. De JO14-1 liep voortdurend achter de feiten aan en wist zich moeilijk raad met het spel waarmee ze zelf altijd dominant de tegenstander onder druk zetten. Het was dan ook al in de 5e minuut dat een verre vrije trap van de 13-1 goed door een achter zijn man vandaan komende spits werd opgepakt en werkelijk heel subtiel in één keer over Dhyan in ons doel werd getikt: 1-2.  Dat we vervolgens in de 24e minuut weer na een dieptepass op snelheid werden geklopt en de stand 1-3 in het voordeel van de JO13-1 werd, maakte het er allemaal niet leuker op voor de JO14-1.

  Al met al kan geconcludeerd worden dat we deze wedstrijd tegen een tegenstander van goed formaat volkomen terecht het onderspit hebben gedolven. Maar … dat biedt dus juist ook weer uitdagende mogelijkheden voor de volgende wedstrijd! En die is aanstaande vrijdag weer tegen de JO13-1. Het zal uw niet-altijd-objectieve-verslaggever niets verbazen als coach Jordy met een nieuw tactisch strijdplan komt, de spelers tot in de toppen van hun tenen gemotiveerd zijn en er een heel ander JO14-1 de arena zal betreden! De onderlinge stand is nu 2-2. De JO14-1 was in december ‘The Best of Three’. Wie wordt ‘The Best of five’?

  Uw trouwe verslaggever,
  HJ