• De eerste competitiewedstrijd na lange tijd. De belangen waren groot.

Bij winst kon Forum Sport aansluiten bij de subtop in de 1e klasse A. Bij verlies moest er vooral naar beneden gekeken worden.

De oefenwedstrijden van de afgelopen 3 weken gaven een onduidelijk beeld hoe Forum Sport uit de noodgedwongen lange winterstop was gekomen.
    Het antwoord kon door de ploeg van trainers Dennis den Turk en marcel L’Ami gegeven worden.
    De tegenstander Valken 68 staat bekend als een goed voetballende ploeg. Fysiek sterk, maar ook beschikkend over technisch vaardige spelers als Samet Arikan en Matthijs de Mooij.
    Vanaf de 1e minuut was Forum Sport bij de les. Met goed en kort combinatievoetbal werd Valken 68 onder druk gezet en was ook de stevige wind geen probleem.
    Er ontstonden vele kansen waarbij vooral Marc du Chatinier en Edoardo Saurwalt net de scherpte misten om tot scoren te komen.

Aan de andere kant kreeg ook Valken twee grote kansen. Deze kansen werden onschadelijk gemaakt door de prima keepende Justin van Look.
    In de 25e minuut was het voor Forum Sport wel raak. Nychel L ‘Ami stuurde de bal vanuit een vrije trap loepzuiver naar de meegekomen centrale verdediger Jacco Scholten die de bal beheerst achter Valken 68 doelman Joris van Harmelen schoot.
    Een verdiende 1-0 voorsprong.
    Valken 68 ging volop in de aanval maar liep zich stuk op de perfect spelende verdediging van Forum Sport.
    Geen gelijkmaker maar wel bijna de 2-0. In de 43e minuut kreeg Edoardo Saurwalt een vrije schietkans maar zijn schot stuitte op de keeper van Valken 68.

Na rust probeerde Valken 68 van alles om de score gelijk te trekken, maar Forum Sport speelde soeverein. Gaf bijna niks weg en had de wedstrijd onder controle.
    Pas in de blessuretijd werd het 2-0.
    Invaller spits Sven Koppenol (17 jaar) maakte een prima passeerbeweging waarop de verdediger van Valken 68 alleen door een overtreding te maken hem van het scoren kon afhouden.
    Scheidsrechter Peter de Waard wees naar de penaltystip.
    Haitam el Marid benutte deze kans en zo eindigde de wedstrijd in 2-0.
    Belangrijke punten voor de thuisclub. Volgende week kan dit goede resultaat een vervolg krijgen als er uit gespeeld wordt tegen Zwaluwen uit Hoorn (NH).