• Leidschendam-Voorburg slaat handen ineen om hulpgoederen in te zamelen voor de Oekraïne

  5 mrt 2022 Beheerder
 • Dagelijks zien we allemaal de verschrikkelijke gebeurtenissen die momenteel plaatsvinden in Oekraïne. Het land lijkt ver weg maar de hoofdstad Kiev ligt dichterbij dan het Portugese Lissabon. Wat veel inwoners van onze gemeente niet weten is dat in Voorburg de Oekraïense school is gehuisvest. De Oekraïense School Wesselka is ruim 10 jaar geleden geopend door de Stichting Oekraïne Culturalis, die taal- en culturele lessen verzorgt aan kinderen en volwassenen uit heel Nederland.

  Gemeentebrede inzamelingsactie

  Samen met Oekraïense School Wesselka en Stichting Oekraïne Culturalis slaan verschillende organisaties, bedrijven en particulieren uit Leidschendam-Voorburg nu de handen ineen om de Oekraïense bevolking te helpen. Zo dragen onder andere WOEJ, RKAVV, Forum Sport, Vluchtelingenwerk, Foxtaal, Sport en Welzijn bij aan een gemeente brede inzamelingsactie om hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking in te zamelen.

  Hulpgoederen doneren

  Jij kunt ook jouw steentje bijdragen aan de inzamelingsactie. Alle inwoners, (sport)verenigingen, maatschappelijke organisaties en/of bedrijven die iets kunnen missen, worden opgeroepen om hulpgoederen te doneren.

  Er is dringend behoefte aan: lampen/kaarsen, volle batterijen, conserven in blik (groenten, peulvruchten, fruit, vis etc.), slaapzakken, medicijnen, pijnstillers, hechtmateriaal, verband, bloedzakken, luiers, nachtkijkers/verrekijkers, stroom aggregaten en walkietalkies. De Oekraïense bevolking kan alle steun gebruiken en zal donaties groot of klein zeer waarderen. De Stichting Oekraïne Culturalis zorgt ervoor dat de hier verzamelde hulpgoederen in Oekraïne op de juiste plek terechtkomen. Daarvoor heeft de stichting nauw contact met hulporganisaties in Oekraïne en Nederland en wordt er samengewerkt met de Oekraïense ambassade.

   

  Succesvolle aftrap inzamelactie voor Oekraïne 

  De gezamenlijke inzamelactie voor Oekraïne door verschillende organisatie, bedrijven en bewoners uit Leidschendam-Voorburg is succesvol afgetrapt. Afgelopen zaterdag werden veel hulpgoederen afgeleverd op de Fransstraat. Docenten en vrijwilligers van de Oekraïense School hebben deze gelijk gesorteerd waarna de meer dan 65 dozen gelijk de volgende dag naar Oekraïne zijn vervoerd.

  Jij kunt ook jouw steentje bijdragen aan de inzamelingsactie. Maar let goed op wat je komt brengen. 

  Er is dringend behoefte aan: EHBO dozen, medicijnen, pijnstillers, hechtmateriaal, verband, luiers, babyvoeding, sanitaire artikelen (maandverband, shampoo, zeep), kaarsen, lampen, volle batterijen, conserven in blik (groenten, peulvruchten, fruit, vis etc.), ontbijtgranen, slaapzakken, nachtkijkers/verrekijkers, stroomaggregaten en walkietalkies. 

  Let op: er is geen behoefte aan kleding, speelgoed, kinderzitjes etc

  De Oekraïense bevolking kan alle steun gebruiken en zal donaties groot of klein zeer waarderen. De Stichting Oekraïne Culturalis zorgt ervoor dat de hier verzamelde hulpgoederen in Oekraïne op de juiste plek terechtkomen. Daarvoor heeft de stichting nauw contact met hulporganisaties in Oekraïne en Nederland en wordt er samengewerkt met de Oekraïense ambassade.

   

  Inzamellocaties

  Op de volgende locaties kun je hulpgoederen afgeven:

  Oekraïense School

  Locatie Sport en Welzijn FS 16
  Fransstraat 16 Voorburg

  Zaterdag tussen 11.30 en 14.00 uur

  WOEJ

  Wijk en Dienstencentrum De Groene Loper

  Van Royenstraat 2 Voorburg 

  Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur

  Sport en Welzijn

  Wijkaccommodatie D4

  Dobbelaan 4 Leidschendam

  Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur

  Forum Sport

  Commissiekamer voetbalvereniging

  Prins Bernhardlaan 242

  Zaterdagen tussen 09.00 en 18.00 uur

   

  Heb je als vereniging, maatschappelijke instantie of bedrijf interesse om bij te dragen aan deze inzamelingsactie dan kun je contact opnemen met: Wilko Beekes, wilko.beekes@senw-lv.nl, 06-31 69 76 65.

   Noot voor de redactie:

  Voor media- en persaangelegenheden kun je contact opnemen met: Akbal Mohamed

  amohamed@stabij.nl, 06-54 38 79 30.