• De competitie in de 1e klasse B zaterdag is uiterst spannend en dus ook interessant.

De ploegen in deze klasse staan heel dicht op elkaar, iedereen kan van iedereen winnen. En ook verliezen.

Bij winst schuif je een paar plaatsen omhoog, bij verlies sta je weer bij de ondertse vijf.

Vandaag Forum Sport tegen de nummer twee DSO.

DSO doet het verrassend goed. Als promovendus zoveel punten pakken is heel knap.

Forum Sport was dus gewaarschuwd maar had ook wat vertrouwen getankt met de 2-0 overwinning bij Valken ’68.

Bijna dezelfde opstelling als vorige week tegen Valken bij Forum Sport maar nu met de 18 jarige doelman Bas Tanis onde de lat.

Het werd een spannend duel waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden.

Forum Sport de technisch bovenliggende partij, DSO onverzettelijk met veel fysiek in het elftal.

In de 27e minuut kwam Forum Sport op voorsprong. Een vrije trap van Haitam el Marid kwam binnen de 16 op de hand van Daley Windhorst.

Scheidsrechter Tijs Gommans twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de stip.

Haitam el Marid nam de penalty en schoot hard binnen achter doelman Sven Wolsheimer. 1-0.

Tien minuten later een vlot lopende aanval over de linkerkant van Forum Sport. De beslissende pass werd door Ruben Gyamfi gegeven op Haitam el Marid.

Hij schoot beheerst binnen: 2-0.

Terwijl iedereen er vanuit ging dat dit de ruststand zou worden dacht Wesley Vaes van DSO daar anders over.

Vanaf 25 meter schoot hij de bal hard en onhoudbaar achter Forum Sport doelman Tanis. 2-1

Na rust een wat sterker DSO dat zich meer en meer op de helft van Forum Sport liet zien.

En als Forum Sport dan de bal in bezit kreeg dan werd er veel de lange bal gespeeld. En dat was vaak niet succesvol omdat de voorwaartsen het fysiek en in kopkracht moesten afleggen tegen de DSO verdediging.

De verdediging van Forum Sport speelde goed en geconcentreerd. Forum Sport doelman Bas Tanis kon zijn talenten laten zien en maakte een solide indruk.

Een keer werd hij geholpen door de lat maar verder was hij soeverein. Bij een bal laag in de verre hoek toonde hij aan over goede reflexen te beschikken. Hij tikte de bal net voor Forum Sport aan de goede kant van de paal.

Forum Sport verdedigde met man en macht en speelde echt voor de punten. Bij een counter kwam de ingevallen spits Luuk Goedbloed alleen voor de keeper.

Zijn inzet werd keurig gekeerd door Sven Wolsheimer.

Scheidsrechter Gommans floot een prima wedstrijd. De winst ging naar Forum Sport terwijl een gelijkspel miscchien beter de verhouding had aangegeven.

Komende zaterdag speelt Forum Sport wederom thuis, nu tegen Voorschoten 97. DSO speelt thuis tegen Honselersdijk.

Forum Sport staat nu op de zesde plaats met 14 punten uit 8 wedstrijden. Velo is de eerste periode kampioen.

Forum Sport staat 1 punt achter op de nummer twee Wippolder. Om maar aan te geven hoe spannend het is.