• Het is de natste periode van het jaar en opnieuw zijn er problemen met de natuurgrasvelden. Dit tot grote frustratie van de teams waarvan wedstrijden en trainingen worden afgelast. Maar ook tot grote frustratie van het bestuur, het wedstrijdsecretariaat en diverse betrokken vrijwilligers.

  Hoe zat het ook alweer? Forum Sport huurt de velden van de gemeente. Bureau BAS (Begeleiding Advies Sportterreinen) verzorgt het onderhoud van de velden in opdracht van de gemeente. Onze natuurgrasvelden liggen op het laagste punt van de ons omringende wijken. Al het water uit de directe omgeving komt dus bij ons uit. Zie de foto’s hieronder. In een natte periode loopt het water moeilijker weg. Dat betekent echter niet dat we zomaar moeten accepteren dat er dus niet meer gevoetbald kan worden. Een definitieve oplossing zou de vervanging van het veld zijn maar dat kost een hoop geld en is door de gemeente pas gebudgetteerd voor 2031. Er is geen budget voor een kunstgrasveld.

   

  Het bestuur is met de gemeente in gesprek over een korte termijnoplossing. In het verleden hebben de gemeente en bureau BAS de toplaag vervangen, het drainage-systeem gerepareerd, de afwateringsbuizen verhoogd neergelegd en het pompgemaal in de sloot beter afgesteld. Op korte termijn verwacht de gemeente dat ze de velden kunnen bezanden en schudfrezen (prikken voor beluchting). Daarmee wordt voorkomen dat de velden te drassig worden. Dit zou dan moeten resulteren in een verminderde kans op afgelastingen. Genoemd onderhoud is zsm ingepland maar kan helaas pas plaatsvinden bij iets drogere weersomstandigheden.

  Wij begrijpen de frustratie en leven mee met de gedupeerde teams. Het is een ongelooflijk vervelende situatie maar laten we hopen dat bovengenoemd onderhoud snel tot een verbetering leidt.

  Voor vragen of klachten kunt u een bericht sturen aan verenigingsmanager@forumsport.nl.

   

  Het bestuur