• Het was zaterdag de wedstrijd tussen twee ambitieuze middenmoters in de 1e klasse B.

Beide ploegen aan het begin van de wedstrijd met 15 punten uit 10 wedstrijden met mooie overwinningen en onnodige nederlagen.

Bij Forum Sport wat afwezigen door blessures. Maar de selectie is gelukkig breed genoeg om dat op te vangen.

Den Hoorn begon de wedstrijd wat beter en kwam al in de 8e minuut op 0-1.

Een verkeerde inschatting van een van de Forum Sport verdedigers werd, al dan niet via een overtreding, door Ian van Baalen omgezet in een doelpunt.

Het schot vanaf rechts was onhoudbaar voor Forum Sport doelman Bas Tanis.

Forum Sport was wakker en herpakte zich.

Met goede combinaties, wisselend over links en rechts werd de verdediging van den Hoorn onder druk gezet.

Grootste kans was er voor rechterspits Pjer Bom die echter doelman Robert Jan Kuipers tegen kwam.

Voor rust een wat sterker Forum Sport. Veel balbezit, goed combinerend tot de 20 meter van den Hoorn maar wat ongelukkig bij de eindpass. Net te lang, te hard of op het laatste moment aangetikt door een verdediger.

Je kan het ook pech noemen of ongelukkig.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een goed combinerend Forum Sport, vanuit een stabiele verdediging, constant druk zettend op de stugge verdediging van den Hoorn.

Het wilde maar niet lukken. Kansen voor Pjer Bom, Luuk Goedbloed en Haitam el Marid, maar geen succes.

Ook een compliment aan de den Hoorn keeper die een betrouwbare indruk maakte.

Forum Sport de aanvallende partij, den Hoorn degelijk verdedigend. Aan Forum Sport kant werden Ruben Gyamfi en Justin van Otterloo nog vervangen door de jeugdige Soufiane Marfouk enEnock da Costa.

Het bleef 1-0 voor den Hoorn., ondanks grote inzet en passie bij Forum Sport.

Aan Forum Sport de mooie opdracht om tijdens de winterstop, met een uitstapje naar Portugal, te werken aan meer effectiviteit voor de goal van de tegenstander.

Het kan zeker verbeteren en met de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers ben ik ervan overtuigd dat er in de 2e helft van de competitie nog veel punten gepakt gaan worden.