• De weinige aanwezigen afgelopen zaterdagmiddag waren het er roerend over eens. Deze wedstrijd was een waar spektakelstuk, met name voor de (neutrale) toeschouwers.

Maar die waren er helaas niet vanwege de corona maatregelen.

Forum Sport had bij aanvang twee wijzigingen in de basisopstelling van de laatste weken. Mike de Graaf (schorsing) en Lorenzo Seymonson (ziek) werden vervangen door Martin Brummer en Pjer Bom. De andere afwezigen Jordy de Wit, Luuk Goedbloed en Sebastiaan van Beek zijn druk bezig met de hersteltraining. Verwacht wordt dat zij binnen enkele weken weer terugkeren in de selectie.

Omdat Forum Sport gewend is op kunstgras te spelen en het natuurgrasveld bij Velo zeer zwaar was, met veel plassen op het veld, was het heel knap wat het elftal van het trainersduo den Turk – L’Ami liet zien.

Een ongelooflijke inzet maar ook goed rekening houdend met de situatie op het veld. Soms schiet de bal door, soms bleef hij steken in het water.

Al na vier minuten de eerste goal. Velo bracht de bal vanaf de linkerkant hard over de grond voor en Ricky van Mierlo van Velo was er als de kippen bij om hem langs Forum Sport keeper Justin van Look te tikken.

Forum Sport zette een tandje bij en speelde vol op de aanval. Nadat de goed spelende Edoardo Saurwalt in de 12e minuut bijna wist te scoren was het een paar minuten later wel raak.

Nychel L’Ami schoot vanaf rechts de bal hard voor waarbij de bal met de arm werd geblokt door een Velo verdediger. Penalty. Haitam el Marid schoot de bal hard in de rechterbovenhoek binnen.

Beide ploegen speelden vol op de winst. Veel kansen voor beide doelen.

In de 32e minuut een dieptepass van Haitam el Marid op Edoardo Saurwalt die koelbloedig afrondde. Met een enorme oerkreet als gevolg. Want het is fijn als je na 1,5 jaar blessureleed weer je eerste goal maakt!

De rust werd met 2-1 gehaald.

In de rust werd Gijs Hebing gewisseld voor Maximlliano do Sacramento Castro. Forum Sport kreeg hiermee drie jonge spelers achterin (Jacco 20, Martijn 22 en Maximilliano 19). Gelukkig was de coaching van Justin van Look en Timo Ploemen heel positief.

De 2e helft was nog maar net begonnen of Velo kwam alweer langszij. Een schot van aanvoerder Ramon Ripson werd net voor of net achter de doellijn weggewerkt door de Forum Sport verdedigers.

Het arbitrale trio, onder leiding van Mats Blaak besloot dat het een doelpunt was. Een tegenvaller voor Forum Sport maar met veel energie werd de draad weer opgepakt. In de 60e minuut speelde Edoardo spits Pjer Bom aan die beheerst in de verre hoek scoorde.

De laatste wissel voor Forum Sport in de 77e minuut. De moegestreden Pjer Bom werd vervangen door Orlando Agues Ribeiro.

Forum Sport kreeg 2 grote kansen en had door te scoren de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar helaas.

Nadat Ricky van Mierlo met zijn tweede goal de 3-3 scoorde werd het nog hectisch voor Forum Sport.

Het bleef 3-3 en dat was een uitslag waar beide ploegen uiteindelijk vrede mee hadden. Forum Sport toonde vandaag veel strijd en veerkracht. En dat is een groot compliment waard.

Voorlopig even de laatste wedstrijd vanwege de komende avond lockdown.

De tussenstand voor Forum Sport na negen wedstrijden. Een achtste plaats met 11 punten uit 9 wedstrijden.

Ik ben ervan overtuigd dat dit elftal, waarin een prima teamspirit is, bij hervatting nog veel punten gaat pakken en een aantal plaatsen zal stijgen op de ranglijst.