• Eigenlijk stond er deze wedstrijd niets meer op het spel. Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en waren zodoende verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Slechts de eer om te eindigen als 1e in de poule was de doelstelling.

En voor beide trainers uiteraard een mooie generale repetitie een week voor de start van de reguliere competitie.

Forum Sport in de 1e klasse, UVS in de tweede klasse.

Dat klassenverschil was niet zichtbaar de eerste 20 minuten. UVS speelde sprankelend voetbal en drong Forum Sport ver terug.

Nadat in de 5e minuut een doelpunt van Mike de Graaf vanwege buitenspel werd afgekeurd was het in de 9e minuut de nr. 10 van UVS, Enrico Geus die hard vanaf rechts uithaalde.

Onhoudbaar voor Forum Sport doelman Mir Osman Ali.

Forum Sport speelde slordig, was onnauwkeurig in de passing en speelde (te) veel de lange bal. Die ballen kwamen vaak niet aan en daardoor kon UVS gemakkelijk het balbezit overnemen.

Pas na 20 minuten kreeg Forum Sport meer rust en overzicht in haar spel.

Het was opnieuw Haitam El Marid die met een onnavolgbare schijnbeweging Sven Verlaan het bos instuurde en keihard de bal achter UVS doelman Niels van den Burg schoot. 1-1.

Een paar minuten voor de rust probeerde Mike de Graaf de keeper met een verre lob te verrassen. De bal kwam via de lat weer in het veld en daar wist Lorenzo Seymonsson wel raad mee. 1-2

Twee wissels aan Forum Sport kant bij het begin van de 2e helft. Gijs Hebing werd gewisseld voor Orlando Agues Ribeiro en Gino Bergwerff kwam erin voor Lucius Gyamfi.

UVS kwam op 2-2 door opnieuw een doelpunt van Enrico Geus.

Toen Forum Sport op 3-2 kwam in de 74e minuut (schot van Marc du Chatinier werd in de rebound raak geschoten door Lorenzo Seymonson) leek de wedstrijd gespeeld.

Daar dacht UVS anders over. Drie minuten voor tijd. Een aanval over links, strakke voorzet en ja…..opnieuw Enrico Geus die ditmaal koppend afrondde.

De wedstrijd eindigde in 3-3.

Voor Forum Sport een nuttige generale repetitie. Het gemis van 7 selectie spelers, die vaak in de basis staan, werd best goed opgevangen.

RCL lijkt klaar om mee te doen in de top van de 2e klasse.