• Eindelijk was het dan zover. De start van de competitie in de op voorhand attractieve 1e klasse B zaterdag.

Attractief omdat het allemaal ploegen zijn in de Haags/Leidse regio met veel derby’s.

Een bijzondere wedstrijd tussen Wippolder en Forum Sport. Twee clubs die elkaar nog nooit waren tegengekomen in competitie of bekervoetbal.

De ruim 250 aanwezige toeschouwers waren erg nieuwsgierig naar de kracht van beide elftallen. Beide teams hadden een goede voorbereiding gehad zonder verliespartijen.

Wippolder speelde vorig seizoen nog in de 2e klasse zondag, promoveerde en ging horizontaal over naar de 1e klasse zaterdag.

Forum Sport is van oudsher een zaterdag club, speelt al vele jaren in de 1e klasse, en was de laatste jaren in die 1e klasse een subtopper.

De wedstrijd opende met twee voorzichtige teams die de kat uit de boom keken.

In de 17e minuut was het een ongelukkige actie van Jordy de Wit die de 1-0 van Wippolder betekende. Verkeerd wegwerken van de bal gaf Wippolder spits Yannick Prade een niet te missen kans.

Wippolder kreeg na de voorsprong meer balbezit en creëerde nog een aantal kansen waarbij Forum Sport doelman Petter van Pruijssen zich als betrouwbare doelman manifesteerde.

Forum Sport was onherkenbaar. Slordig in de opbouw, veel verkeerde passes en ogenschijnlijk laconiek. Vooral de aanvoer van middenveld naar voorhoede liet te wensen over.

Kenmerkend dan ook dat keeper Koen Buijze van Wippolder bijna niets te doen had in de 1e helft.

Na rust was het Forum Sport dat krampachtig probeerde aan te vallen tegenover een frank en vrij spelend Wippolder. De oudere spelers bij Wippolder waaronder aanvoerde Daley Uythof zorgden ervoor dat het elftal goed stond en feitelijk Forum Sport geen kans gaf in haar spel te komen.

Te veel spelers bij Forum Sport waren niet in goeden doen. Een collectieve offday. En dat terwijl het elftal heeft aangetoond over meer dan voldoende kwaliteit te beschikken.

De warrig fluitende scheidsrechter Vincent Koning (hij strooide met gele kaarten in de sportieve wedstrijd en dat is een teken van zwakte) zag in de 57e minuut een handsbal van een van de Wippolder voorwaartsen over het hoofd. Verwarring alom.

De bal kwam voor de voeten van Daley Uythof die beheerst de 2-0 achter doelman van Pruijssen schoot. Protesten van de Forum Sporters mochten niet baten.

Was het tot dat moment nog een wedstrijd met mogelijkheden voor Forum Sport, nu werd het pompen of verzuipen.

Trainer Bas Steffens van Forum Sport wisselde nog 5 spelers maar ook dat kon het soeverein spelende Wippolder niet in gevaar brengen.

Wippolder drie punten, Forum Sport de kater. Wippolder gaat volgende week naar Den Hoorn, Forum Sport ontvangt Nootdorp en zal uit een ander vaatje moeten tappen.