• Voorafgaand aan de wedstrijd was de vraag wie van beide ploegen aansluiting naar boven zou houden/krijgen en wie een stapje terug moest doen.

  ZOB was de competitie goed gestart met 2 overwinningen maar liep vorige week tegen een nederlaag aan uit bij Valken 68.

  Forum Sport stond na 2 wedstrijden op 3 punten. De wedstrijd tegen Argon werd vorige week afgelast en wordt nu a.s. dinsdag gespeeld (aanvang 20.00 uur).

   

  Het begin was om van te smullen. Forum Sport begon zeer offensief. Al in de 3e minuut kreeg spits Luuk Goedbloed een goede kans om met een kopbal te scoren. Lukte net niet.

  Een minuut later aan lange pass van aanvoerder Mike de Graaf op de razendsnelle Pjer Born. Goede aanname, kapbeweging en schot in de korte hoek. 0-1.

  Forum Sport was de bovenliggende partij, creeerde veel kansen (luuk Goedbloed, Pjer Born, Lorenzo Seymonson) maar moest oppassen voor de snelle uitbraken van de ZOB voorwaartsen.

  In de 27e minuut was het de uitblinker aan ZOB kant, nr. 10 Dave Ninteman, die in het centrum van de Forum Sport verdediging met een subtiele schijnbeweging de Forum Sporters op het verkeerde been zette en hard achter keeper Justin van Look binnen schoot.

  Na de gelijkmaker ging ZOB op zoek naar meer maar het kreeg van de met veel inzet en scherpte spelende achterhoede van Forum Sport geen kans.

  Aan de andere kant kwam Pjer Born alleen voor de keeper. Zijn harde schot was recht op de keeper, die de bal vrij eenvoudig kon stoppen.

   

  Na rust was het opnieuw Forum Sport dat aan de leiding kwam. Na een mooie combinatie opnieuw linkerspits Pjer Born die de 1-2 binnenschoot.

  Maar ZOB rechtte haar rug en kwam vrij snel langszij. Na niet adequaat ingrijpen op het middenveld werd Yassin el Yaakoubi in stelling gebracht. Hij rondde beheerst af. 2-2

   

  Forum Sport en ZOB gingen beiden vol voor de winst. Het leverde kansen op aan beide kanten al was Forum Sport met het aantal kansen en mogelijkheden veruit de winnaar.

  Maar ja, de bal moet er wel in.

  Wisels aan Forum Sport kant : Pieter Blank, Pjer Bjorn en Luuk Goedbloed werden gewisseld voor respectievelijk Gijs Hebing, Lucius Gyamfi en Kursar Babamoglu.

  In de 88e minuut een hard schot van Luuk Goedbloed. De bal werd kgekeerd door de ZOB doelman maar het was de vandaag weer goed spelende Tom Bijen die in de rebound binnenschoot.

  Grote vreugde aan Forum Sport kant toed de scheidsrechter in de 95e minuut affloot. Een verdiende overwinning van de hard werkende ploeg.

  De verre terugreis van Zuidoostbeemster naar Voorburg was erg gezellig.

   

  Gezellig was het ook rondom de wedstrijd. ZOB had het allemaal goed, coronaproof, geregeld. Complimenten!

  A.s. dinsdag dus de wedstrijd tegen Argon. De winnaar van dit duel pakt de 1e plaats.