• Er was best veel belangstelling zaterdag voor de wedstrijd van Forum Sport tegen het Amsterdamse AFC.

Maar ondanks de vele toeschouwers viel het spel in de 1e helft tegen.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, stonden goed en gaven weinig tot geen kansen weg.

Het werd een soort schaakspel met zo nu en dan een serieuze poging om te scoren.

De twee vleugelspitsen van Forum Sport werden sterk verdedigd en kregen daardoor niet de dreiging die ze in vorige wedstrijden wel hadden.

Met Mike de Graaff en Marc du Chatinier, die beurtelings in de spits opdoken, was het niet veel beter. Ook zij liepen vast op een sterk en slim spelend verdedigend centrum van AFC en kregen, zoals vermeld, weinig aanvoer van de zijkanten.

En dan was vaak de afvallende bal voor AFC. Forum Sport net te laat.

Uit wanhoop werd door Forum Sport regelmatig de lange bal gespeeld. Soms bracht dat wat wat dreiging maar er was vooral controle aan beide kanten.

De rust werd dan ook met een 0-0 stand gehaald.

Bij het begin van de tweede helft was AFC de betere ploeg. Forum Sport werd teruggedrongen en had het soms erg lastig.

Trainer den Turk had al wat omzettingen in zijn elftal gedaan wat resulteerde in een verdedigende rol voor captain Mike de Graaf en het inbrengen van Pjer Bom voor Sebastiaan van Beek.

In de 52e minuut een prima kopbal van de opgekomen Mike de Graaf die stijlvol gepareerd werd door de 17 jarige keeper Jesper van der Mark van AFC.

Toch was het Forum Sport dat de score wist te openen. Haitam El Marid heeft een patent op mooie doelpunten. Zo ook vanmiddag. Met een prachtige schijnbeweging speelde hij zich vrij en haalde verwoestend uit: 1-0.

Bijna de 2-0 door een schot van Lorenzo Seymonson.

Aan de andere kant wel raak. Quincy Kluivert kopte de bal in de 75e minuut achter doelman Justin van Look. 1-1

Dat doelpunt viel voor Forum Sport eigenlijk te vroeg want AFC kreeg hoop op meer.

Vijf minuten na de 1e goal van AFC was er opnieuw een spelhervatting die Forum Sport opbrak. Een goed genomen hoekschop van nummer 25 werd ingekopt door nummer 18.

Excuses dat ik de namen niet vermeld maar die nummers stonden niet op het wedstrijdformulier.

Trainer den Turk wisselde nog een verdediger in voor een spits (Maximilliano do Sacramento Castro voor Mike de Graaf) met de hoop de gelijkmaker te forceren.

Het mocht niet baten. De goed leidende scheidsrechter Hans Spaans floot na 94 minuten voor het einde.

Eindstand 1-2. AFC pakte de drie punten waar een gelijkspel misschien meer op zijn plaats was geweest.