• Om meer zichtbaarheid te geven aan het bestuur en voornamelijk aan de persoon achter de bestuurdersfunctie is deze reeks 'Bestuur seizoen 2023/2024' opgesteld. Zo hopen we als bestuur de stap om in gesprek te komen en blijven wat kleiner te maken. In het vierde deel van deze reeks zetten we Bestuurslid Complex Zaken Willem Boshouwers aka “Mr. Duurzaamheid” in de spotlights.

  We zijn halverwege de reeks en een ding wat Willem gemeen heeft met de vorige bestuursleden is dat ook hij betrokken is geraakt bij Forum Sport door zijn kinderen. Stijn en Moos voetballen inmiddels al menig jaar met veel plezier bij Forum Sport. Wat Willem onderscheid van de andere bestuursleden is dat hij zelf ook nog een balletje trapt. Niet zoals de Voorzitter een toevalstreffer met het 7x7 toernooi, maar structureel om de vrijdag met de Vadervoetballers.

  Bij deze Vadervoetballers blijven we even hangen. Volgens Willem is het vadervoetbal een laagdrempelige, maar o zo gezellige combinatie van sporten en gezelligheid. Wij denken dat menig vadervoetballer echter zijn energie spaart op het veld voor de derde helft, want die duurt altijd het langst. Vaak nog met een verlenging en penalty's. Zeker bij Willem, die zich dan ook altijd voorneemt om op tijd naar huis te gaan, maar uiteindelijk toch weer het licht uit staat te doen.

  Wel kunnen we stellen dat er in die derde helft ook vaak gescoord wordt. Willem heeft al menig vadervoetballer gevonden tijdens de derde helft om een vrijwilligerstaak uit te voeren voor de vereniging, waar we hartstikke blij mee zijn. Zo ook de mannen die de Sportdag hebben georganiseerd op de Forum Sport Familiedag. Hoe het beoefenen van een sport uitloopt in gezelligheid en nieuwe vriendschappen en de verscheidenheid van mensen bij de club, is iets wat Willem dan ook zeer kan waarderen binnen Forum Sport.

  Zeg je duurzaamheid, dan zeg je Willem. Zo is hij al meerdere projecten gestart met betrekking tot duurzaamheid. Denk maar bijvoorbeeld aan de LED verlichting langs de voetbalvelden. Willem houdt zich meer dan wie dan ook bezig met het het energie-zuiniger maken van het complex, zodat we hier op termijn de ruime voordelen als club van terugzien en meegaan met de maatschappelijke trends. Het verbaast hem wel dat dit niet een hot topic is binnen onze vereniging, maar aan de andere kant realiseert hij zich ook dat het niet-voetballende gedeelte van onze vereniging voor veel mensen wellicht minder in beeld is.

  Het bewust zijn van duurzame oplossingen is wel iets wat hij wilt vergroten binnen de vereniging. De functie Complex Zaken past Willem dan ook als een handschoen. Daarnaast vindt hij het belangrijk om de club gezond te houden, zowel qua vitaliteit, financieel als qua faciliteiten. Hij is zich er terdege van bewust dat de bestuursleden ook gewoon passanten zijn op de langere termijn en hij vindt het dan ook zijn taak om hierin zijn steentje bij te dragen en iets positiefs achter te laten voor de vereniging. Als je bedenkt dat Willem zijn hand op stak bij de vraag of hij 'iets' kon doen en nu al in zijn tweede bestuurstermijn zit, kunnen we alleen maar trots zijn op de grootse plannen en bijdrage van Willem in het bestuur.

  Willem is tevreden met zijn rollen (ja rollen - naast bestuurslid is Willem ook gepassioneerd trainer van de jeugd) binnen Forum Sport en blij met elk klein succesje. Mocht je Willem op zaterdag met een biertje langs de lijn aantreffen, dan mag je hem over alles aanspreken! Doe dit dan het liefst opbouwend en met het oog op een oplossing en hij zal zeker open staan om hierover in gesprek te gaan. En wellicht loop je na het gesprek weg als nieuwe vrijwilliger van Forum Sport.

  Positie in het veld:
  Rechtsback (idealen verdedigend en bij een mooie kans vooruitstrevend naar voren)

  Taken in het veld:

  • Onderhoud en beheer complex
  • Groen op complex
  • Duurzaamheid (inclusief LED verlichting)
  • Aansturing en aanspreekpunt Verenigingsmanagement
  • Verzekeringen
  • Schoonmaak
  • Nieuwbouw

  Namens het bestuur,
  Melanie