• Om meer zichtbaarheid te geven aan het bestuur en voornamelijk aan de persoon achter de bestuurdersfunctie is deze reeks 'Bestuur seizoen 2023/2024' opgesteld. Zo hopen we als bestuur de stap om in gesprek te komen en blijven wat kleiner te maken. In het vijfde deel van deze reeks zetten we Bestuurslid Voetbalzaken Categorie B Erik van Putten aka “Vroeg vogeltje” in de spotlight.

  Bij Erik zijn we ondertussen gestopt met het tellen van zijn vrijwilligersjaren. Wanneer iemand is gestart met het doen van vrijwilligerswerk bij één van onze fusieclubs dan weet je dat diegene al laaaaange tijd betrokken is bij Forum Sport. We kunnen ondertussen dan ook wel stellen, ondanks zijn jeugdige karakter, dat Erik behoort tot het meubilair. Wel heel prettig meubilair.

  Om bij het begin te beginnen raakte Erik betrokken toen hij zijn zoon Jeroen van Putten (speler Forum Sport 6), toen een jaar of 5, voor het eerst naar voetbal bracht bij het toenmalige Tonegido. Er was helaas geen trainer voor dit jonge team - geen onbekend fenomeen nog steeds helaas - en Erik sloeg zijn cape om, sprong over het hek en gaf training voor de rest van het seizoen. Alle gekheid op een stokje, hij is zelfs tot na de fusie met Forum Sport de jeugd blijven trainen. Toen Jan de Jong vroeg of hij coordinator wilde worden sprong Erik weer in dat gat en toen hij uiteindelijk gevraagd werd als Jeugdvoorzitter, ondanks dat hij niet wist hoeveel tijd dit in beslag nam, hielp hij de club wederom. Je hoort het al: wanneer je Erik iets vraagt, doet hij het.

  Nu is er op zaterdag bijna niemand die zo vroeg aanwezig is voor onze jeugd als hij. Het mooiste aan de zaterdag vindt Erik dat al het harde werken doordeweeks - velden goedkeuren, scheidsrechters regelen, doeltjes klaar zetten, wedstrijd wijzigingen regelen en noem maar op - allemaal in elkaar valt en iedereen met veel plezier zijn wedstrijden kan spelen. Jongens en meisjes die in de ochtendgloren in tenue vol enthousiasme naar de club komen, daar doet Erik het voor.

  Zelf wordt hij ook erg blij van sport en vindt vele sporten leuk. Vroeger wilde hij dan ook iets doen met sport. Uiteindelijk is hij tandarts geworden, dus je zou denken dat zijn talenten dus niet bij sport lagen. Niks is minder waar. Hij heeft gerugbyd en is Nederlands kampioen geworden, gevoetbald en geschopt tot het 3e van Oegstgeest, gesquasht, atletiek gedaan en momenteel kun je hem tegenkomen op zijn wielrenfiets.

  In de bestuursjaren van Erik heeft hij een hoop meegemaakt. Denk aan de rubber korrels discussie, de Corona-jaren, maar voornamelijk leeft Erik mee met elk afzonderlijk lid. Dat zijn dan ook de zaken die hem het meest bij blijven. Betrokkenheid is wat hem kenmerkt. Erik zou zichzelf echter nooit beschrijven als de man met de cape en wilt ook het liefst niet op de voorgrond staan. Hij benoemt dan ook wat graag hoe prettig hij zijn medebestuursleden vindt en hoe zij hem een veilig gevoel geven. Hij geeft vooral aan wat andere mensen goed doen, dat hij het vooral niet allemaal alleen doet, maar in onze ogen is hij de man met de cape. Als je verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van het grootste gedeelte van onze spelende leden, dan zijn we gewoon heel trots op hem in ons bestuur. En Erik, die vindt het idee dat hij iets kan toevoegen aan de jeugd gewoon erg leuk.

  Positie in het veld: trainer (dat hoeft niet uitgelegd te worden)

  Taken in het veld - specialismen:

  • Aanspreekpunt jeugd (jongens en meisjes) Categorie B
  • Aanspreekpunt senioren (heren en dames) Categorie B
  • Aanstellen en aanspreekpunt jeugdcoordinatoren
  • Aanspreekpunt trainers en leiders teams Categorie B
  • Veldkeuring
  • Jeugdtoernooien
  • Wedstrijdzaken Categorie B
  • Scheidsrechters
  • Aanspreekpunt Jeugdkamp

  Namens het bestuur,
  Melanie