• Om meer zichtbaarheid te geven aan het bestuur en voornamelijk aan de persoon achter de bestuurdersfunctie is deze reeks 'Bestuur seizoen 2023/2024' opgesteld. Zo hopen we als bestuur de stap om in gesprek te komen en blijven wat kleiner te maken. Aan al het leuke komt een einde en zo ook aan deze reeks. We sluiten de reeks af met Melanie Oudshoorn Secretaris aka “Manusje van alles”.

  Voetbal is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader (René Oudshoorn - oud eerste elftal speler DEVJO) heeft altijd gevoetbald en ik stond samen met mijn moeder langs de lijn om hem aan te moedigen. ‘Kom op, pappie’, zal menig Veteraan nog in zijn oren horen suizen toen mijn vader onderdeel van dit team oudgedienden was bij Forum Sport.

  Niet alleen voetbal, maar ook de nevenactiviteiten van een voetbalvereniging zijn me niet onbekend. Toen ik 3 maanden oud was namen m’n ouders me al mee met het DEVJO kamp waar ze leiders waren (nu Forum Sport kamp) en werd ik vermoedelijk de jongste deelnemer ooit. Onvergetelijke herinneringen aan overgehouden, zoals de bordjes overgebleven hagelslagjes van tante Diny, en onwijs leuk om te zien dat de kinderen van nu met net zoveel plezier terugkomen van het jeugdkamp.

  Uiteindelijk begon ik met 18 jaar achter de bar (we woonden pas net weer in de omgeving), kwam al vrij snel in de kantinecommissie terecht bij Trudy (mensen, meld je aan als keukencoördinator want wie wil er nou niet met Trudy in de keuken staan?) en meldde me aan bij de communicatiecommissie. Ik studeerde immers aan de UU Communicatie- en Informatiewetenschap, dus het leek me niet meer dan logisch om te helpen.

  Zo’n 7 jaar geleden werd ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur. Een groot compliment voor het toenmalige bestuur dat ze dit aandurfde, want ik werd het jongste bestuurslid in de regio. En een vrouw. Ik ben hier echt super trots op. Niet dat ik een vrouw ben (ja ook wel, maar je snapt wat ik bedoel), want daar hebben mijn ouders meer invloed op gehad, maar op het feit dat we dus blijkbaar een club zijn waar we hiervoor openstaan en ik me veilig genoeg voelde als jonge dame om deze stap te maken. We zijn hierin uniek.

  Ik heb ondertussen denk ik alle ‘rookie mistakes’ wel gemaakt en ik heb ontzettend, maar dan echt ontzettend, veel geleerd. En ik leer nog steeds. Niet alleen maar leuke dingen, want jeetje wat krijgen we soms een hoop op ons bordje, maar vooral de leuke dingen blijven me bij. De betrokkenheid van velen waarvan ik een aantal nu ook mijn vrienden mag noemen, het leren luisteren naar een ieder en het beseffen wat een stukje waardering kan doen zijn hier voorbeelden van. En uiteindelijk heb ik deze mooie ervaringen kunnen meenemen naar mijn baan in het Sociaal Domein.

  We zijn vaak goed in het zien wat we als club nog niet hebben en dat is ook nodig om verder te komen. Maar aangezien ik de laatste in de rij ben, wil ik gebruik maken van de gelegenheid om ook te laten zien welke ontwikkelingen we wel al hebben gemaakt. We hebben in de afgelopen jaren mooie dingen neergezet. De zaterdagen op Forum Sport zijn ondertussen een welbekend fenomeen met veel gezelligheid en muziek met als klap op de vuurpijl de Ultimate Saturdays. We zijn ons bewuster geworden van maatschappelijk verantwoord verenigen. De socials worden steeds groter en beter bezocht, waardoor we steeds beter leden kunnen bereiken. We hebben een gedragscommissie opgericht met vrijwilligers die de normen en waarden van de club bewaken. We hebben een beleidsplan geschreven (ja, hij wordt nu echt binnenkort gepubliceerd). We hebben transformaties meegemaakt als bestuur. We hebben met elkaar herdacht aan leden die ons ontvielen. We hebben mooie momenten gevierd en dit seizoen nog eens extra. En we zijn opgemerkt door de KNVB, waardoor ik als KNVB ambassadeur ben aangesteld. En dit zijn dan alleen de dingen waar ik onderdeel van ben geweest. Tel daar ook nog eens de ontwikkelingen bij op die beschreven staan bij de andere bestuursleden en dan mogen we best trots zijn zo af en toe.

  Na 7 jaar als bestuurslid Algemene Zaken - oftewel een manusje van alles - zal ik dit jaar voor het eerst als Secretaris in het bestuur zitten. Ik hoop dat ik nog net zo lang in dit fijne bestuur mag deelnemen. Dus zie ik je binnenkort op zaterdag om eens over van alles en nog wat te kletsen? Je ziet me langs de lijn waar het verleden zich herhaalt en nu mijn zoontje Bobby samen met zijn mama zijn vader staat aan te moedigen. Want ik geloof dat het niemand zal verbazen dat ik mijn hart verloren ben bij en op Forum Sport.

  Positie in het veld:
  Aanvoerder (van de gezelligheid)

  Taken in het veld - specialismen:

  • Aanspreekpunt vrijwilligers
  • Vrijwilligersbeleid
  • Verenigingstaken
  • Aanspreekpunt commissiekamer
  • EHBO
  • Aanspreekpunt ledenadministratie
  • Aanspreekpunt tuchtzaken
  • Normen en waarden
  • Aanspreekpunt functionaris AVG
  • Verantwoordelijk voor interne en externe communicatie

  Namens het bestuur,
  Melanie

  PS. We nemen even een adempauze, ook voor jullie want die stukken tekst lezen viel vast niet mee, maar daarna komen we terug met meer mensen die achter de schermen grandioos werk verrichten waaronder onze algemeen ondersteunend bestuursmedewerker Wendy Wigleven. Hopelijk lezen jullie weer met ons mee!