• Na de winterstop de eerste wedstrijd tegen het roemruchte Haagse HVV. Een club met een rijke voetbalhistorie en in een ver verleden, ver voor het betaald voetbal er was, liefst 10 keer algemeen Nederlands kampioen.

  Het is ook niet voor niets dat er op het shirt van HVV. Een mooie gouden ster prijkt boven het embleem.

  Ik kan me niet herinneren dat de standaardelftallen van beide verenigingen eerder tegen elkaar hebben gespeeld. HVV, van origine een zondagclub, speelt dit jaar voor het eerst in de zaterdagcompetitie.

  Na een aanvankelijk teleurstellende start werden er in de laatste wedstrijden voor de winterstop behoorlijk wat punten bij elkaar gesprokkeld.

  Forum Sport was dan ook gewaarschuwd.

   

  Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen een andere speelstijl hanteerden. Forum Sport combinerend, vanuit een sterke verdediging, via het middenveld de aanvallers zoeken. HVV meer het Engelse “kick and rush” voetbal.

  Na 15 minuten kwam Forum Sport op voorsprong. Een wat onoverzichtelijke chaos voor het doel van keeper Guus Dicke waarin Edoardo Saurwalt het laatste tikje gaf aan Luuk Goedbloed die doeltreffend uithaalde: 1-0.

  Forum Sport had een veldoverwicht maar kwam zo nu en dan wel in moeilijkheden als HVV de lange bal hanteerde en snel counterde.

  Na een goed afstandsschot van de sterk spelende Justin van Otterloo kwam een tiental minuten later de rechtervleugelverdediger Giovanni Qureshi alleen voor HVV-doelman Guus Dicke. Met een knappe redding maakte hij de inzet van Giovanni onschadelijk.

  In de 39 minuut opnieuw een scherpe counter van HVV over links. Connor Coward maakte zijn reputatie als goalgetter waar en scoorde met een hard schot. Forum Sport doelman Bas Tanis was kansloos.

  Na rust een duel dat redelijk in evenwicht was. De vraag was wie als eerste zou scoren.