• Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen Valken 68 was de doelstelling voor vandaag duidelijk. Winnen en aansluiting houden met de top 5 in de 1e klasse A.

Dat leek goed haalbaar, maar de praktijk was anders.

Zwaluwen beschikt over een fysiek sterke ploeg die stevig ingrijpen niet schuwt. Daartegenover een technisch vaardig Forum Sport dat het vooral van de voetballende oplossing moet hebben.

Ziedaar de ingrediënten van de voetbal wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Trainer Dennis den Turk bracht dezelfde basis elf op het veld als vorige week. De voorhoedespelers Luuk Goedbloed en Lorenzo Seymonson waren nog niet fit (genoeg). Pjer Bom en Martijn Brummer maakten minuten in het tweede elftal en hopen er weer snel bij te zijn.

Forum Sport startte sterk op het zonnige sportpark in Hoorn.

Al na 5 minuten waren er drie goede kansen voor Edoardo Saurwalt, Jacco Scholten en Sebastiaan van Beek. Laatstgenoemde zag zijn schot op de paal belanden.

Forum Sport was de betere ploeg maar liep vast op het verdedigende blok van Zwaluwen dat toch wel vaak overtredingen nodig had om Forum Sport te stoppen.

Vooral aanvoerder Mike de Graaf moest het ontgelden.

In de 26e minuut was het raak voor Forum Sport. Linkervleugelspits Edoardo Saurwalt werd in de diepte aangespeeld. Hij nam de bal fraai aan en zag in een flits keeper Dirk Bakker van Zwaluwen te ver voor zijn gal staan.

Hij twijfelde geen seconde en schoot de bal van zo’n 20 meter in een keurige lob over de keeper in de verre hoek. Prachtig doelpunt. 0-1

Forum Sport kon niet lang van de voorsprong genieten. Vijf minuten later was het Jerven Devid van Zwaluwen die profiteerde van een slordigheid van Lucius Gyamfi en de bal hard achter Forum Sport doelman Justin van Look schoot.

Vlak voor de rust scoorde Haitam el Marid op de hem bekende wijze. In de vrije ruimte werd hij aangespeeld door Edoardo Saurwalt. Aannemen, kappen en (dit keer met links) hard binnen schieten.

De tweede helft een zelfde beeld. Forum Sport heeft het overwicht. Zwaluwen countert. Het wachten was op de derde goal van Forum Sport maar achterin was het oppassen geblazen.

Justin van Look moest een keer gestrekt naar de rechter hoek om een gevaarlijk schot over de grond van Zwaluwen spits Pieter Koopman onschadelijk te maken.

Nadat in de 7oe minuut Marc du Chatinier bijna trefzeker was – snel en hard schot uit de draai – was het in de 80e minuut wel raak.

Opnieuw de trefzekere Haitam el Marid die de wedstrijd, na een prima assist van de goed spelende Timo Ploemen, op slot gooide. 1-3

Sven Koppenol viel in de 85e minuut nog in voor Mike de Graaf.

Het was geen beste wedstrijd zaterdag. Maar voor een goede wedstrijd heb je twee ploegen nodig. Forum Sport heeft wel drie punten bijgeschreven en dat brengt het totaal op 17 punten uit elf wedstrijden. Een 5e plaats op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen WV-HEDW. De koploper die alle tot nu toe gespeelde wedstrijden wist te winnen. 11 wedstrijden-33 punten. Doelsaldo +25.

Bijna alle ploegen uit de competitie hebben ze gehad. Alleen Forum Sport nog niet. Gaat Forum Sport voor een verrassing zorgen??