• Profiel

  Algemeen
  Forum Sport is een zaterdagvoetbalvereniging in Voorburg en telt ongeveer 1200 leden. Hiermee is Forum Sport een van de grootste voetbalclubs van de Haagse regio. Forum Sport is de club voor zowel de prestatiegerichte als de recreatieve voetballer in alle leeftijdsgroepen.


  Voetbalpark ’t Loo
  De leden trainen en spelen wedstrijden in het hart van Voorburg op het prachtig geoutilleerde Voetbalpark ’t Loo, dat bestaat uit drie kunstgrasvelden, twee natuurgrasvelden en twee afzonderlijke velden voor de jongste jeugd. Van de zeven velden zijn er vier verlicht. Er kan op Voetbalpark ’t Loo  in beginsel altijd gespeeld en getraind worden, ongeacht de  weersomstandigheden

  Eerste team
  Het eerste team van Forum Sport komt uit in de eerste klasse van de KNVB. In dit team krijgen zo veel mogelijk spelers die hun jeugdperiode bij de club hebben doorgebracht, de kans door te breken. Het bestuur van Forum Sport is tegen het ‘weghalen’ (of zelfs ‘wegkopen’) van andere spelers bij zijn club en instrueert zijn trainers en coaches dan ook daar niet aan mee te doen. Om die reden houdt  Forum Sport zich aan het convenant ‘Ronselen, ho maar!’, dat tussen een aantal gelijkgestemde amateurverenigingen is overeengekomen. Die verenigingen willen hun eigen talenten opleiden en behouden om zo te voorkomen dat het amateurvoetbal overbevolkt raakt met ‘broodvoetballers’ zonder binding aan hun club.

  Selectieteams
  De selectieteams van Forum Sport worden prestatiegericht begeleid door een professionele staf, die technisch, beleidsmatig en organisatorisch ondersteund wordt door ‘Forza’, een team van kundige vrijwilligers. De stichting Forza ontvangt haar donaties van particulieren, bedrijven en de vereniging Forum Sport. Zij ondersteunt de selectieteams financieel teneinde de randvoorwaarden voor een goede prestatie te optimaliseren. Daarnaast kent Forum Sport al vele jaren een Club van 50, bestaande uit vrienden van de vereniging, die allerlei algemene projecten binnen de club financieel ondersteunt.

  Vriendenteams
  Bij de lagere senioren is vaak sprake van ‘vriendenteams’, die al jaren min of meer in dezelfde samenstelling spelen. Waar organisatorisch ook maar enigszins mogelijk wil Forum Sport deze wijze van teamvorming graag faciliteren.

  Jeugd
  Ook omdat Forum Sport voor de bezetting van zijn selectieteams in hoge mate afhankelijk is (en wil zijn) van ‘eigen kweek’, is er veel aandacht voor het jeugdvoetbal in het algemeen en de jeugdopleiding in het bijzonder. De selectieteams staan onder professionele begeleiding van gediplomeerde trainers. Ieder jaar vinden op verschillende plaatsen in onze regio rainersopleidingen plaatst van de KNVB en van ADO Den Haag, waaraan onze jeugdtrainers kunnen deelnemen. De meeste aandacht van de technische staf gaat uit naar het beter maken van de individuele jeugdspelers en naar het op een zo hoog mogelijk niveau laten spelen van de selectieteams. De jeugdselectieteams spelen op een zo hoog mogelijk niveau, waarbij het streven is om minimaal divisievoetbal te spelen. 
   
  Talenten
  Jeugdspelers van Forum Sport ondervinden veel belangstelling van scouts van betaald voetbal organisaties in de regio. Forum Sport doet, samen met 7 andere regio verenigingen, mee aan het ADO Den Haag convenant "Partner in talentontwikkeling", waardoor uitzonderlijke talenten tijdig adequaat in beeld komen. ADO Den Haag ondersteunt de verbetering van de Forum Sport Jeugdopleiding met adviezen, clinics en dergelijke.  Het gebeurt min of meer regelmatig, dat jeugdspelers van Forum Sport worden uitgenodigd proefwedstrijden te spelen voor clubs als Ajax, Feyenoord, ADO Den Haag, Sparta en Excelsior. Omdat dit voor een jeugdspeler natuurlijk een fantastische en leerzame ervaring is stimuleert Forum Sport dergelijke uitnodigingen, hoewel de ouders en de speler zelf hierover natuurlijk beslissingen nemen. Voor de jeugd, die wordt aangestuurd door een afzonderlijke jeugdcommissie, worden ook buiten het voetbal activiteiten georganiseerd.
   
  Nette club
  Forum Sport streeft ernaar een ‘nette’ vereniging te zijn, waar mensen normaal met elkaar omgaan en op hun eigen niveau optimaal kunnen genieten van de voetbalsport. Normafwijkend gedrag in de jeugdafdeling wordt voorgelegd aan een onafhankelijke gedragscommissie, die naar eigen inzicht tracht zaken te normaliseren, maar ook straffen kan opleggen. In de seniorenafdeling is het bestuur van de vereniging hiermee belast. Ook kent Forum Sport een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Deze kan bij delicate conflicten, die een persoonlijke en vertrouwelijke begeleiding vergen, uitsluitend op verzoek van betrokkenen, ondersteunend, adviserend en waar nodig handelend optreden.

  Gezonde financiën
  Forum Sport voert een conservatief financieel beleid en is, mede daardoor, schuldenvrij en financieel zeer gezond. Het bestuur ziet dit als de eerste van drie belangrijke voorwaarden voor de continuïteit van de vereniging op lange termijn.
   
  Vrijwilligers
  De tweede voorwaarde is de bereidheid van leden om vrijwilligerswerk voor de club te verrichten. Zonder vrijwilligers kan de club niet bestaan. Daarom horen onze vrijwilligers op handen gedragen te worden en het bestuur doet daar dan ook zijn best voor. Forum Sport kan (ouders van) leden, indien noodzakelijk, verplichten teamtaken te doen om de club aan de gang te houden. 

  Gedrag
  Als derde voorwaarde geldt normaal gedrag tegenover andere leden, tegenstanders, supporters en scheidsrechters. Van iedere Forum Sporter en bezoeker van ons Voetbalpark wordt verwacht dat hij of zij zich daar zonder voorbehoud aan conformeert. Forum Sport is financieel, organisatorisch, accommodatietechnisch en qua moraliteit zodanig gezond, dat de continuïteit voor de lange termijn gewaarborgd is. Dat is voor onze leden een belangrijke zekerheid.
 • Clubgegevens

  GegevensBezoekadres
  Thuisshirtkleurblauw/d.blauw
  Thuisbroekkleurd.blauw
  Thuissokkenkleurd.blauw met l.blauwe boord
  Uitshirtkleur
  Uitbroekkleur
  Uitsokkenkleur
  ClubcodeFMJL15U
  ClubnaamForum Sport
  Informatie
  Oprichtingsdatum1998-07-01 00:00:00.00
  Oprichtingsdatetime1998-07-01T00:00:00+0200
  Telefoonnummer070-3864302
  Fax
  Emailbestuur@forumsport.nl
  Websitehttp://www.forumsport.nl
  StraatnaamPostbusPrins Bernhardlaan
  Huisnummer608242
  Nummertoevoeging
  Postcode2270AP2273BP
  PlaatsVOORBURGVOORBURG
  BanknummerNL53RABO0365950904
  TennamevanForum Sport
  Tennamevanplaats2270 AP VOORBURG
  NaamsecretarisM. Oudshoorn
  Kvknummer27173389
  Logo
  Kleinlogo
  RouteOpen routeplanner
 • Klik op de blauwe balk om het beleidsplan te openen.